Els EUA estan investigant els NFT per possibles il·legalitats a les borses

Els creadors i les plataformes de compravenda de criptovalors únics, sota l'escrutini de la SEC

Bolsamanía
Bolsamania | 03 mar, 2022 10:33
gary gensler criptomonedas
© Alberto Sánchez

Els creadors i els mercats de criptovalors no fungibles (NFT) han estat assenyalats per la Comissió de Valors dels Estats Units (SEC per les sigles en anglès) per dur a terme activitats il·legals en una nova onada d'accions reguladores contra els valors no registrats.

La SEC dels EUA dirigida pel president criptoescèptic Gary Gensler, suposadament està investigant els creadors i mercats de NFT per violacions de valors, segons un informe de Bloomberg.

Fonts anònimes a les informacions del mitjà afirmen que la SEC està investigant si "certs criptovalors no fungibles... s'estan utilitzant per recaptar diners com a valors tradicionals".

Al llarg dels darrers mesos, els advocats de la unitat d'aplicació de la SEC podrien haver enviat citacions exigint informació sobre NFT específics i altres ofertes de criptovalors.

Si bé els productes de criptopréstec han estat objecte d'un gran escrutini regulador durant l'any passat, aquest informe marca un gran avenç en la investigació del sector de les NFT. La investigació mostra que la SEC està prenent un interès particular a com s'estan utilitzant les NFT fraccionades. És a dir, quan una NFT més valuosa es converteix en peces més petites i es ven.

Els senyals d'advertiment han estat clars durant un temps, amb Hester Peirce, també coneguda com a Crypto Mom, declarant el març del 2021 que la venda de NFT fraccionades podria estar infringint la llei. "Més val anar amb compte de no estar creant una cosa que sigui un producte d'inversió: que sigui un valor".

Aquesta investigació és la darrera d'una onada de mesures dràstiques que busquen governar el mercat de criptodivises amb més fermesa. Recentment, la SEC va ordenar a l'empresa de préstecs de criptomonedes BlockFi, amb seu a Nova Jersey, que pagués una multa rècord de 100 milions de dòlars per no incloure a la llista de valors els productes de préstec d'"alt rendiment".

Mentre que el bitcoin i l'ethereum han pogut evitar l'escrutini a causa del fet que no són considerats valors per la SEC (almenys encara no), altres actius digitals no han gaudit del mateix indult, sobretot Ripple Labs l'empresa matriu d'XRP, que s'ha vist embolicada en un cas legal sobre la venda de “valors no registrats” des de finals del 2020.

Les vendes d'NFT han continuat creixent, amb els dos principals intercanvis d'NFT LooksRare i OpenSea assolint 10.700 milions de dòlars en volum d'operacions en els darrers 30 dies.

contador