"Els 40.000 semblen més vulnerables que els 30.000" per a un bitcoin indecís

L'ethereum batalla per superar els 2.500 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 28 gen, 2022 14:33 - Actualitzat: 14:33
ep la dinamicafluidosesque normalmente vienela mentese piensabitcoin peroun fisicostanford la conexiontan simpleremovercremacafe
FLICKR - Archivo

El mercat de les criptodivises cedeix aquest divendres els guanys de les últimes 24 hores, malgrat que es va recuperar dijous del sotrac provocat per la decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed), que va donar per finalitzada l'era acomodatícia de la pandèmia. La moneda digital per antonomàsia es va mantenir durant tota la jornada en un rang entre 35.500 i 37.500 dòlars, amb un sòl de molt curt termini al primer d'aquests dos nivells. Aquest divendres cedeix terreny fins als gairebé 36.000 dòlars, després de cotitzar per sobre dels 37.000 dòlars, però es manté en aquesta forquilla de preus i sembla tenir ganes de prolongar el rebot des dels mínims de sis mesos del 24 de gener als 33.000 dòlars.

"El bitcoin està gaudint sens dubte de l'alleujament que ha suposat aquesta setmana. La criptomoneda estava entrant en territori perillós, però s'ha recuperat bé a mesura que el sentiment ha millorat i ara sembla que està en una posició molt més còmoda", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. L'expert assenyala, però, que "la volatilitat encara és aquí i hi ha molta ansietat subjacent al mercat, cosa que podria provocar caigudes en el bitcoin de nou".

Però de cop i volta, els 40.000 dòlars semblen més vulnerables que els 30.000 dòlars", afirma Erlam, que indica que "un moviment per sobre d'aquesta xifra podria ser el catalitzador que els inversors en criptomonedes han estat desitjant".

No obstant això, els núvols continuen encernant-se sobre aquests actius. Igual que la resta de valors de risc, les caigudes recents, que han drenat més de 300.000 milions de dòlars del mercat de criptomonedes -tot i que en els pitjors moments la fuita de capitals va arribar a ser de gairebé mig bilió-, i han provocat una correcció del 50% en el preu del bitcoin, es deuen a diversos factors. La reducció del balanç de la Fed i les pujades de tipus, la situació sanitària, el conflicte a la frontera entre Rússia i Ucraïna en són només alguns.

Sobre els criptoactius en concret, a més, es penja una espasa de Dàmocles reguladora, que ha provocat la prohibició o l'amenaça de tancament de les activitats de mineria a diversos centres mundials d'aquest sector de la indústria 'cripto'. I, més recentment, els EUA estan movent fitxa per regular les monedes digitals i tot el seu ecosistema, fet que anticipa que es cobrarà un dur peatge en els preus i tindrà efecte a llarg termini.

En concret, segons informa Barron's la Casa Blanca emetrà una ordre executiva que se centrarà en l'avaluació dels riscos al mercat de les criptomonedes, i les agències governamentals relacionats tindran de tres a sis mesos per presentar propostes. L'ordre esmentada podria donar lloc a altres mesures si el president dels Estats Units, Joe Biden, ho considera necessari.

"La muntanya russa del bitcoin encara no s'ha acabat", comenta Edward Moya, analista d'Oanda. "Els propers dos mesos seguiran sent molt agitats per als mercats de criptomonedes, però els fonamentals encara recolzen una ampliació per a les criptomonedes de més rendiment", assenyala.

L'ETHEREUM, EL TERRA I ALTRES TOKENS

En altres tokens, l'ethereum continua batallant per superar la barrera dels 2.500 dòlars i, més important, la mitjana mòbil simple de 100 hores. L'anàlisi tècnica apunta a una línia de tendència en el gràfic horari, amb resistència als 2.450 dòlars i, si es trencava amb claredat, indicaria més pujades per al segon token per capitalització de mercat fins als 2.500 dòlars.

Els alcistes han estat defensant la zona de 2.300 dòlars, encara que la sagnia recent del mercat va deixar mínims per sota dels 2.200 dòlars. Si el token no aconsegueix superar la resistència dels 2.500 dòlars, es poden veure caigudes fins als 2.350 dòlars.

Atres altcoins s'han capgirat després que la solana s'hagi embutxacat alguns guanys, així com el cardano, la binance coin, el ripple o el dogecoin. Tot i això, el terra manté el seu aspecte baixista i es dessagna un 5% addicional durant les últimes 24 hores, que s'afegeix a les caigudes del 30% de l'última setmana. El token de la xarxa Terra, LUNA, ha tocat mínims des de començaments de desembre al voltant dels 50 dòlars, una caiguda del 50% des dels màxims per sobre dels 100 dòlars del 24 de desembre. La capitalització total del mercat és d'1,68 bilions de dòlars.

contador