El preu del bitcoin supera els 23.000, però “pot ser un patró de continuació abans de més caigudes”

La capitalització total se situa als 1,061 bilions de dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 20 jul, 2022 10:58
primer plano bitcoin portada

Segueixen les pujades en les criptomonedes aquest dimecres, amb el bitcoin per sobre dels 23.000 dòlars, nivell de preu que se li ha resistit a l'actiu digital l'últim mes. Pel que fa a la resta de criptovalors, l'ethereum continua sent notícia i s'assenta per sobre dels 1.500 dòlars, mentre que els criptovalors en general estan en verd i deixen pujades de fins al 50% per a l'ether i més del 70% per al MATIC (Polygon) a la darrera setmana. La capitalització total se situa als 1,061 bilions de dòlars.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
62.291,10 BTC
  • 0,26%161,93
  • Max: -
  • Min: -
04:15 09/10/24

El bitcoin gaudeix d'aquest període de millora del sentiment, dòlar més feble i escassetat de nous titulars preocupants. Encara està per sobre dels 23.000 dòlars, encara que la incursió d'ahir per sobre d'aquesta xifra va fer que el preu reculés ràpidament. "Encara que el rebot ha estat impressionant, encara em costa veure'n la sostenibilitat. Tècnicament, segueix semblant un patró de consolidació després d'una forta caiguda, cosa que és típicament baixista", avisa Craig Erlam, analista d'Oanda. Naturalment, això no vol dir que ho sigui aquesta vegada, però segueix semblant el camí més probable", afegeix.

Perquè el ral·li continuï, els alcistes volen que el preu es mantingui per sobre dels 21.500 dòlars, que està en confluència amb la mitjana mòbil de 20 dies. "Des de la caiguda del bitcoin des dels 45.000 dòlars, aquesta mitjana mòbil ha tingut 6 retestejos i 6 rebutjos, de manera que els 21.500 dòlars és un nivell de preu que s'ha de mantenir", comenta Marcus Sotiriou per part seva. "Si el preu no aconsegueix retardar i rebutjar la tendència diària després d'una caiguda del 60% en 4 mesos, això seria un senyal revelador de la debilitat del mercat", comenta.

Hi ha alguns senyals que podríem tenir una continuació a l'alça, ja que el Coinbase Premium Gap ha pujat a valors positius durant la setmana passada. El Coinbase Premium Gap és un indicador que mesura la diferència entre el preu del bitcoin a Coinbase i el preu a Binance.

Aquest indicador ha estat negatiu durant diversos mesos durant la tendència baixista del mercat, mostrant que el valor del bitcoin a Coinbase ha estat menor que el de Binance. Tot i això, les dades de Crypto Quant mostren que recentment la bretxa de la prima de Coinbase ha augmentat significativament. Sotiriou creu que "això podria ser un senyal que els inversors nord-americans estan comprant el bitcoin més que la resta del món, ja que Coinbase és utilitzat principalment per inversors nord-americans".

Explica l'expert que això també podria indicar que els inversors institucionals "s'estan convertint en compradors més agressius, ja que Coinbase té un percentatge institucional més gran d'usuaris en comparació amb Binance i la pressió de compra institucional és sempre un senyal positiu per als alcistes" .

El fet que aquest indicador hagi pujat, mentre que les terribles notícies ja no afecten negativament el mercat, apunta que podríem veure més pujades a les properes setmanes.

contador