Ral·li de l'ethereum, el terra, la solana...
Fort rebot al mercat de les criptomonedes per arrencar el febrer, que insufla esperança en els operadors del mercat que el preu del bitcoin tornarà a veure xifres per sobre dels 40.000 dòlars més aviat que tard. Amb tot, són les altcoins les que han brillat amb força durant els primers compassos del mes, mentre la reina de les criptomonedes no sembla capaç de desfer-se del seu rang de cotització recent i roman per sota dels màxims del 26 de gener, gairebé als 39.000 dòlars, quan va rebotar des dels mínims del 24 de gener, als 33.000 dòlars.
Els senyals positius a curt termini queden eclipsats pel pitjor mes de gener des del 2018 en aquest mercat i un còctel de notícies negatives i de preocupacions que planen sobre la moneda digital per antonomàsia. D'una banda, la forquilla de preus en què es mou la moneda criptogràfica s'ha anat estrenyent a les últimes sessions i el bitcoin s'ha mantingut per sobre de 36.500 dòlars tres sessions consecutives. A més, encadena tres dies de tancament al voltant dels 38.000 dòlars, amb un màxim aquest dilluns, 31 de gener, als 38.500 dòlars, en números rodons, el millor preu a què ha aconseguit acabar el dia des del 20 de gener.
Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el preu s'acosta sigil·losament a la important zona de resistència, abans suport, dels 40.000-40.200 dòlars, però, fins que no els superen clarament, els experts assenyalen que la moneda digital no estarà fora de perill.
Al costat positiu de les notícies també cauen les informacions que s'espera que el tancament dels miners de criptomonedes al Kazakhstan acabi al febrer. El proveïdor estatal d'electricitat, KEGOC, va culpar la mineria, que és el procés computacional que manté la cadena de blocs, de la gran apagada que va tenir lloc al país. A més, Armènia està posant a la disposició d'aquesta indústria una antiga central tèrmica. L'antiga planta es llogarà a empreses industrials que vulguin utilitzar-la per a la mineria de criptodivises.
D'altra banda, però, una sèrie d'esdeveniments adversos continua pesant en l'ànim dels inversors que extremen la seva cautela, mentre s'espera una allau reguladora que espanti més participants. Mentrestant, la volatilitat també actua sobre els operadors institucionals, que desfan posicions i prediccions, mentre escassegen els catalitzadors per a les pujades. Sense anar més lluny, JP Morgan ha revisat la seva predicció a llarg termini per a la reina de les criptes i ha rebaixat el seu preu objectiu als 38.000 des dels 150.000 dòlars pels quals apostava anteriorment.
Una de les principals preocupacions, sens dubte, són les noves normatives que regeixin els actius digitals. El govern rus s'inclina actualment per regular els mercats de criptomonedes en lloc de prohibir-los del tot (com va proposar el banc central). El president del país, Vladimir Putin, va declarar que recolza la criptomineria, ja que proporciona a Rússia un avantatge competitiu en aquest camp. Així mateix, l'agència de qualificació creditícia Fitch va advertir que la prohibició de les criptodivises pot frenar la innovació i afectar negativament el desenvolupament tecnològic dels bancs russos.
Així mateix, s'ha especulat que l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, emetrà una ordre executiva sobre aquest mercat aquest mes de febrer. Les especulacions suggereixen que les criptomonedes són vistes com una amenaça a la seguretat nacional per l'administració nord-americana. L'enfocament de Biden pot ser la clau perquè el bitcoin i altres criptodivises recuperin les pèrdues. És important tenir en compte que, a banda de les criptos, també s'espera que es regulin les NFT (sigles en anglès de criptovalors no fungibles).
RAL·LI DE L'ETHEREUM I ALTRES TOKENS
Totes aquestes preocupacions semblen haver-se deixat de banda pels operadors pel que fa a les altcoins. L'ethereum s'ha marcat un ral·li del 10% en les últimes 24 hores i amplia els màxims de 10 sessions, amb ganes d'atacar els 2.800 i, després, els 3.000 dòlars. Amb tot, el domini del bitcoin sobre la resta de tokens ha tocat màxims de dos mesos al 41,3%.
Altres tokens que ho han passat malament darrerament també es recuperen. La moneda del projecte terra, el LUNA, deixa una carrera alcista de gairebé el 20% i reclama la seva posició al top 10 de monedes per capitalització de mercat. Aquest token havia patit pèrdues notables per l'escàndol del projecte de finances descentralitzades Wonderland, que havia dinamitat el preu fins a un 30% a la darrera setmana. En altres monedes, destaca l'augment del 15% en solana i un salt del 10% en polkadot.
La capitalització del mercat global de criptomonedes ha pujat més d'un 5% fins a assolir els 1,76 bilions de dòlars.