El bitcoin supera els 34.000 dòlars i marca màxims des del maig del 2022

Creixen les esperances que aviat s'aprovarà un ETF de bitcoin al mercat al comptat

Nieves Amigo
Bolsamania | 24 oct, 2023 11:34
bitcoin8345

El bitcoin, que aquest dilluns va superar els 30.000 dòlars, està avui ja per sobre dels 34.000 dòlars (34.498 dòlars), el nivell més alt des del maig del 2022, després de disparar-se un 12% a les últimes 24 hores. La 'cripto' s'ha vist impulsada durant les últimes jornades per la confiança que aviat s'aprovarà un ETF de bitcoin al mercat al comptat. També el beneficia un context de nerviosisme pel que pugui fer la Reserva Federal (Fed) la setmana que ve, que està intensificant la seva faceta d'actiu refugi.

Les últimes alces eleven al 109% la recuperació de la criptodivisa des del començament d'any després de la caiguda registrada el 2022.

La possible aprovació durant les properes setmanes dels primers ETF de bitcoin als EUA està avivant l'ardor especulatiu pel criptovalor. Les gestores d'actius BlackRock i Fidelity Investments són algunes de les que estan a la carrera per oferir aquest tipus de productes. Els defensors dels actius digitals argumenten que els ETF ampliarien l'adopció de la criptomoneda.

"Espero que la possible aprovació dels fons cotitzats al comptat de bitcoin per part de la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC) revolucioni la moneda digital i el mercat de bitcoin. Això podria estendre un pont entre el sistema financer tradicional i el món digital, permetent l'anàlisi de preus en temps real. Al meu entendre, aquesta tendència alcista podria continuar fins a nivells superiors als 40.000 dòlars el 2024", escriu Rania Gule, analista d'XS.com.

Al costat del bitcoin, l'ethereum, la segona criptomoneda més gran del món, ha arribat a màxims des d'agost. Cotitza ara als 1.816 dòlars després de disparar-se un 7% durant les últimes 24 hores.

"El veritable catalitzador que va crear l''espelma divina' avui i va portar el bitcoin per sobre dels 34.000 dòlars va ser la liquidació de posicions curtes per valor de 167 milions de dòlars, principalment en exchanges estrangers", afirma per la seva banda Ryan Rasmussen, analista de Bitwise Asset Management, segons recull CNBC.

"No crec que ningú esperés el nivell d'acció de preus que estem veient, i aquells inversors que estaven apostant a la baixa en el bitcoin al rang dels 33.000 dòlars o més, segurament estan sentint el dolor d'aquesta sorpresa avui", afegeix.

La possibilitat que s'aprovi un ETF de bitcoin va créixer després que el tribunal decidés a favor del gestor d'actius centrat en criptomonedes Grayscale enfront de la SEC en el seu intent de convertir el seu gran fons de bitcoin Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en un ETF.

La setmana passada, la SEC va declinar apel·lar aquesta decisió en una data límit clau, cosa que va generar esperances que un ETF relacionat amb bitcoin pugui ser aprovat durant els propers mesos.

contador