El bitcoin reconquereix els 30.000 dòlars gràcies al cúmul de bones notícies

Els analistes valoren molt positivament la sol·licitud de l'ETF de BlackRock

Bolsamanía
Bolsamania | 22 jun, 2023 12:20
dl crypto bitcoin cryptocurrency btc cryptoassets atm atms vending machines generic uinsplash
Sharecast / John Paul Cuvinar via Unsplash

El bitcoin ha reconquerit els 30.000 dòlars (+4,9%, 30.237 dòlars) gràcies al cúmul de notícies positives que han aconseguit contrarestar les notícies desfavorables que l'han penalitzat durant els darrers temps, entre les quals destaquen les actuacions de la Comissió de Valors dels EUA (SEC) sobre Binance i Coinbase.

La decisió de BlackRock de sol·licitar l'aprovació d'un ETF de bitcoin a la SEC, o l'acord de Binance, també amb la SEC, per solucionar el problema amb els actius nord-americans, han propiciat que la criptodivisa hagi recuperat aquest nivell de preus.

El bitcoin ha pujat un 21% des que BlackRock presentés, aquest 15 de juny passat, la seva sol·licitud de permís per llançar un ETF d'aquest tipus. Diuen els experts que aquest fet ajudarà clarament els fonaments i el preu del bitcoin, cosa que ja s'està observant.

"El criptovers és viu", afirma categòric Edward Moya, analista sènior d'Oanda. "El bitcoin està pujant després que alguns gegants financers s'hagin compromès amb les criptomonedes. Va començar amb la presentació de l'ETF de bitcoin per part de BlackRock i ara en segueixen d'altres", afegeix.

"Qui necessita claredat regulatòria si BlackRock està movent fitxa", comenta. "Els observadors de criptomonedes estan especulant que BlackRock sap alguna cosa", conclou.

En aquest sentit, una altra de les gestores més importants del món, Fidelity Investments, també s'està preparant per presentar una sol·licitud per llançar un ETF sobre el bitcoin, cosa que sens dubte està donant un suport institucional més important a la criptomoneda.

A més, el banc alemany Deutsche Bank ha sol·licitat al regulador financer germànic (BaFin), una llicència per operar el servei de custòdia d'actius digitals a Alemanya, cosa que també inclou les criptomonedes.

contador