El bitcoin puja amb ganes tot i que el Regne Unit prohibeix operar a Binance

L'FCA està intensificant la seva supervisió del comerç de monedes digitals

Bolsamanía
Bolsamania | 28 jun, 2021 09:08
la turquie interdit les paiements en cryptomonnaies le bitcoin baisse 20210602121025

El bitcoin puja amb força aquest dilluns (+5,33%. 34.565 dòlars), a l'igual que l'ethereum (+8,9%. 1.984 dòlars), tot i que el regulador financer del Regne Unit hagi anunciat que Binance, una de les plataformes de monedes digitals més grans del món, no podrà realitzar cap activitat regulada i hagi emès una advertència als consumidors sobre la plataforma, que està sent objecte d'un creixent escrutini a nivell mundial.

En un avís amb data del 25 de juny del qual es fa ressò Reuters, l'Autoritat de Conducta Financera (FCA) va dir que Binance Markets Ltd, l'única entitat regulada de Binance al Regne Unit, "no deu, sense el consentiment previ per escrit de l'FCA, realitzar cap activitat regulada (...) amb efecte immediat".

També va emetre una advertència als consumidors sobre Binance Markets i el grup Binance en general.

Binance va dir en un comunicat que Binance Markets, que va adquirir el 2020, encara no estava usant els seus permisos reguladors i que la mesura de l'FCA no afectaria els serveis oferts al seu lloc web Binance.com.

"Vam adoptar un enfocament col·laboratiu en treballar amb els reguladors i ens prenem molt seriosament les nostres obligacions de compliment. Ens mantenim a la diana de les polítiques, regles i lleis canviants en aquest nou espai", va declarar un portaveu.

Binance va anunciar al juny de l'any passat que havia comprat una entitat regulada per l'FCA i la utilitzaria per oferir serveis de comerç de monedes digitals emprant lliures i euros.

Si bé el comerç de monedes digitals no està regulat directament a la Gran Bretanya, oferir serveis com el comerç de derivats de monedes digitals requereix autorització.

L'FCA li va dir a Binance que abans del 30 de juny ha de mostrar un avís que indiqui que "BINANCE MARKETS LIMITED no té autorització per realitzar cap activitat regulada al Regne Unit" al seu lloc web i canals de xarxes socials.

També ha de protegir i preservar tots els registres relacionats amb els consumidors del Regne Unit i informar l'FCA que això s'ha fet abans del 2 de juliol. El regulador no va explicar per què va prendre aquestes mesures.

Els ciutadans britànics encara podran accedir als serveis de Binance en altres jurisdiccions.

L'FCA està intensificant la seva supervisió del comerç de monedes digitals, que s'han disparat en popularitat a Gran Bretanya juntament amb altres països del món.

Des de gener, l'FCA ha exigit que totes les empreses que ofereixen serveis relacionats amb les monedes digitals es registrin i demostrin que compleixen amb les normes contra el blanqueig de capitals. No obstant això, a principis d'aquest mes, va dir que només cinc empreses s'havien registrat i que la majoria encara no complia.

contador