El consens espera que la lectura de l'IPC es moderi una dècima fins al 3,6%
Les criptomonedes continuen caient. El bitcoin (BTC) s'ha deixat un 0,8% a les últimes 24 hores i ha perdut els 27.000 dòlars (26.800 dòlars) després d'un parell de sessions amenaçant-los, mentre que l'ethereum (ETH) puja amb moderació i tracta de consolidar els 1.500 dòlars. La capitalització borsària del mercat ha caigut un 0,4%.
Els actius digitals travessen un mal moment. Després de donar mostres de certa resistència al començament de la setmana, les cripteo han caigut amb tot l'equip segons han anat passant les jornades i han estat incapaços de capitalitzar el sorprenent bon moment de la renda variable, amb el Nasdaq i l'S&P 500 encadenant una ratxa de quatre sessions de pujades, i la caiguda dels rendiments dels bons, que han baixat 30 punts bàsics des de divendres passat.
Alguns analistes creuen que aquests moviments s'expliquen pel full de ruta de la Reserva Federal (Fed). Les actes de la darrera reunió del banc central van mostrar divisió entre els funcionaris sobre la possibilitat d'augmentar els tipus d'interès una vegada més pel que resta d'any, encara que tots van acordar mantenir una política monetària "restrictiva" fins que la inflació arribi a l'objectiu del 2%.
Les darreres declaracions dels membres de la Fed reflecteixen aquesta divisió. Aquest dimarts, el president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, va optar per una postura 'dovish' i va dir que considera que la política monetària és prou restrictiva per reduir la inflació al 2%. Per contra, el governador de la Fed, Christopher J. Waller, i el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, dos dels més reconeguts 'falcons' del banc central es van mostrar partidaris de "continuar treballant" per aconseguir l'objectiu d'inflació i van anunciar que podrien caldre més pujades dels tipus d'interès.
En aquest sentit, avui es coneixerà la lectura d'inflació del setembre als Estats Units, que podria donar suport a la narrativa d'una Fed més dura. El consens espera que es moderi una dècima fins al 3,6%. Ahir, la publicació de l'índex de preus de producció va mostrar un repunt una mica més gran del que s'esperava.
Per tècnic, Diego Morín, analista d'IG Espanya, creu que "l'estructura del preu del BTC no ha canviat, ja que la demanda (compres) va sostenir el suport dels 25.000 dòlars, una zona important durant els últims mesos". Aquest mateix nivell, explica, va ser clau el juny passat, quan el mercat va rebotar amb força i va aconseguir la reconquesta dels 30.000 dòlars.
"Així mateix, el preu del BTC es manté lleugerament per sobre de la mitjana de 50 sessions, però sobre el 100% de la reculada de Fibonacci, prenent com a referència el punt de partida des del novembre de l'any passat, quan el mercat va fer sòl i va girar amb força a l'alça", apunta. Segons Morín, si el mercat pot consolidar el nivell esmentat "és probable que vegem el retorn als 30.000 dòlars, màxims del mes d'agost passat".
A la resta del mercat, caigudes moderades entre les quals destaquen la retallada de més de l'1% a la solana (SOL) i el repunt de l'1% a toncoin (TON).