El bitcoin no està fora de perill: aquests són els cinc grans riscos que l'amenacen

Després que la reina de les criptos tanqués un salvatgement volàtil primer semestre

Sergio García
Bolsamania | 01 jul, 2021 18:45
la turquie interdit les paiements en cryptomonnaies le bitcoin baisse 20210602121025

La muntanya russa del bitcoin encara no s'ha aturat. La reina de les criptodivises ha tancat el primer semestre de l'any embolicada en una salvatge volatilitat. Un cop va marcar màxims històrics a l'abril, a prop dels 65.000 dòlars, com tancava aquesta primera meitat de l'any amb una caiguda del 47% des d'aquests nivells. I ara què?

1. Regulació. És i sempre serà un dels grans mals de cap del bitcoin. Malgrat que experts com Simon Yu, d'StormX, reconeixen a CNBC que l'últim 'lleig' de la Xina pot ser fins i tot "positiu" per a la cripto, en el sentit que vagi a favor de la seva descentralització, reconeix que "la sobreregulació" que pot afrontar als EUA pot ser un problema.

2. Volatilitat. Encunyat pels seus defensors com 'or digital', aquest terme pot ser una espasa de doble tall i així s'està demostrant fins al moment deixant-nos veure durant aquesta primera meitat de l'any el millor i el pitjor que pot oferir la moneda digital.

3. El medi ambient. Elon Musk va ser un dels primers, però no l'últim en assenyalar la seva preocupació sobre l'impacte que té la mineria de criptos sobre l'ecosistema. "Com a mínim, pot dissuadir alguns inversors de tenir bitcoin", reconeixen els experts de Citi a un dels seus últims informes, en el qual no descarten que això "estimuli la intervenció dels governs, com el xinès, per prohibir la mineria".

4. L'escrutini. Un altre problema que segueix afrontant el bitcoin (i les criptos en general) és el tema de les 'stablecoins', els preus de les quals estan destinats a veure vinculats amb actius del món real, com el dòlar nord-americà, cosa que escala l'escrutini sobre la resta de criptos.

5. Les monedes 'meme'. Amb el dogecoin com a principal estendard, les 'meme coins' o monedes 'meme' són una altra de les grans amenaces del bitcoin, especialment en veure relacionades amb estafes.

contador