El bitcoin i les criptos es prenen un respir i busquen nous catalitzadors

La reunió de la Fed del novembre i les eleccions als EUA, claus

Álvaro Estévez
Bolsamania | 18 oct, 2024 17:42
ep archivo   criptomoneda bitcoin foto archivo
ESET - Archivo

Les criptomonedes volen tancar la setmana borsària amb bona nota. El bitcoin (BTC) corregeix lleugerament en aquests moments i cotitza al voltant dels 68.000 dòlars després d'intentar assolir els 68.500 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) puja lleugerament i s'acosta als 2.650 dòlars.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
68.605,00 BTC
  • 1,77%1.196,13
  • Max: -
  • Min: -
22:19 18/10/24

Pel que fa a les altcoins, la majoria registra guanys durant les últimes 24 hores. Solana (SOL), toncoin (TON) i avalanche (AVAX) pugen amb moderació, mentre que shiba inu (SHIB) i dogecoin (DOGE) es disparen més d'un 4% i un 9%, respectivament. L'XRP, cardano (ADA) i tron (TRX) són de les poques grans altcoins que acumulen un saldo negatiu en l'última jornada.

Els analistes assenyalen que sembla que el bitcoin s'està prenent un respir després de les últimes pujades i a l'espera del proper catalitzador. Els estrategs de CryptoQuant recorden que aquests moviments solen ser habituals a l'octubre, el mes més alcista per a la criptomoneda reina. Durant la majoria d'anys dels que tenen dades, la segona setmana ha estat de consolidació i crea la base per veure revaloracions de fins a més del 10% les setmanes posteriors i, sobretot, cap a final de mes, com sembla que està sent el cas.

En aquest sentit, els experts apunten que la propera reunió de la Reserva Federal (Fed) tornarà a ser clau per a un bitcoin que cada cop sembla correlacionar-se més amb els actius de risc. El banc central nord-americà es reuneix el 7 de novembre que ve, amb el consens esperant una nova baixada dels tipus d'interès de 25 punts bàsics (pb). Així mateix, s'espera una altra reducció més al desembre, també de 25 pb, tret que les dades macroeconòmiques donin una sorpresa a l'alça.

Així mateix, els experts assenyalen que les criptos podrien estar beneficiant-se de l'avantatge que els mercats d'apostes com Polymarket donen a Trump i al Partit Republicà a la carrera presidencial dels EUA. "Com a advertiment, Polymarket és una aplicació descentralitzada basada en la cadena de blocs, i les probabilitats d'aposta podrien estar lleugerament inclinades a favor d'una administració republicana. Això és perquè l'usuari mitjà de la plataforma podria ser més expert en la cadena de blocs i tenir una preferència pels republicans. D'altra banda, l'arbitratge entre plataformes de mercats de predicció és limitat pels alts costos de sortida", explica Manuel Villegas, analista d'actius digitals del banc suís Julius Baer.

En una recent anàlisi, els experts de QCP Capital van explicar que el repunt del bitcoin s'assembla molt als moviments realitzats a la prèvia de les eleccions nord-americanes de 2016 i 2020. "Si ens remuntem al 2016, el BTC va cotitzar en un rang molt estret durant més de 3 mesos. No va ser fins a tres setmanes abans del dia de les eleccions nord-americanes que el BTC va començar el seu 'ral·li' des dels 600 dòlars i finalment va duplicar el seu preu per a la primera setmana de gener", expliquen. Cal recordar que els comicis presidencials dels EUA se celebraran el proper 5 de novembre, és a dir, d'aquí a tres setmanes.

Així mateix, Villegas destaca la fortalesa dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat, el nivell elevat de l'interès obert en els futurs oberts, i la recuperació del sentiment alcista als mercats d'opcions mostren que la forta demanda està darrere dels darrers repunts del criptoactiu.

D'altra banda, els estrategs consideren que les criptos podrien repuntar si Ripple s'imposa a la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) als tribunals. Alguns experts sostenen que el regulador podria haver incomplert el termini per presentar el seu escrit d'apel·lació en el cas Ripple i, si la SEC no presenta l'escrit, Ripple podria sol·licitar una resolució a favor seu. Sigui com sigui, la companyia ha anunciat que presentarà una apel·lació encreuada. Si la SEC perd l'apel·lació en el cas de Ripple, és probable que els inversors el vegin com un senyal positiu, alimentant potencialment un impuls alcista renovat.

contador