El bitcoin escala fins als 31.000 dòlars i mira cap als màxims anuals gràcies a BlackRock

La gestora i el Nasdaq han presentat una segona sol·licitud per registrar un ETF del BTC al comptat

Álvaro Estévez
Bolsamania | 04 jul, 2023 12:36
photo d illustration du bitcoin 20230411154715

Les criptomonedes pugen amb ganes aquest dimarts. El bitcoin (BTC) repunta més d'un 1% a les darreres 24 hores i torna a escalar per sobre dels 31.00 dòlars. Per la seva banda, l'ethereum (ETH) puja de forma moderada i es manté als 1.950 dòlars.

BlackRock torna a ser el principal responsable de l'últim repunt de la criptomoneda reina. En els darrers compassos d'aquest passat dilluns, la borsa Nasdaq va presentar una nova sol·licitud davant la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) per treure a borsa el fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat proposat per BlackRock després del rebuig inicial del regulador. El nou producte proposat pel Nasdaq i la gestora de Larry Fink va nomenar Coinbase com a principal soci en un acord de "vigilància compartida" per evitar la manipulació del mercat.

La notícia va impulsar el bitcoin a un màxim intradia dels 31.375,61 dòlars, una xifra molt propera als màxims anuals dels 31.389,54 dòlars registrats el 23 de juny passat. La nova sol·licitud de BlackRock i Coinbase s'assembla molt a la registrada ahir per Fidelity, que també va designar Coinbase com el seu soci per evitar manipulació, o la de la Chicago Board Options Exchange (CBOE) i ARK Investment Management, que també van incloure una plataforma de criptomonedes anònima en aquest acord. Els observadors del mercat creuen que, de nou, es podria tractar de Coinbase.

Cal recordar que el diari The Wall Street Journal va informar divendres passat que el regulador nord-americà va rebutjar les sol·licituds de BlackRock, Invesco, Fidelity i altres companyies per crear un ETF de bitcoin al comptat perquè la SEC entenia que les presentacions d'aquests productes no eren "clares ni completes".

"L'entusiasme pel bitcoin està creixent, impulsat pels esforços per reactivar les sol·licituds d'ETF de bitcoin al comptat. La seva presència dominant al mercat de criptomonedes és cada vegada més evident, constituint gairebé la meitat de la capitalització de mercat d'1,2 bilions de dòlars de la indústria, la més dominant que ha estat en més de dos anys", ha assenyalat Rachel Lin, CEO i cofundadora de SynFutures, en declaracions recollides pel mitjà CoinDesk.

I és que les dades no enganyen. Des que es coneguessin per primera vegada les intencions de BlackRock, el bitcoin ha pujat més d'un 25% durant una mica més de dues setmanes. Nombrosos experts com els de Bernstein creuen que hi ha "moltes opcions" que BlackRock aconsegueixi que el regulador doni el braç a tòrcer i doni llum verda a un producte d'aquest tipus després d'una dècada de negatives. L'historial de la gestora de Fink amb la SEC (el regulador només ha vetat una sol·licitud de la companyia en tota la seva història) o una possible derrota judicial del supervisor davant de Grayscale, són algunes de les raons per pensar que BlackRock aconseguirà sortir-se amb la seva.

Sigui com sigui, Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, subratlla que la criptomoneda reina segueix "fluctuant entre els 30.000 i els 31.000 dòlars", rang en què s'està movent durant les últimes setmanes. Per a aquest expert, la consolidació d'aquests preus "pot resultar encoratjadora per a la comunitat de criptomonedes després del fort repunt de fa un parell de setmanes".

"Encara que no ha aconseguit capitalitzar més, el fet que no hagi tornat una part d'aquests guanys fa la impressió que els operadors pensen que n'hi ha més per venir i que això és simplement un període de consolidació enmig d'un moviment més gran. El temps dirà si és així, i el flux de notícies pot tenir un paper important en el resultat, però el que hem vist fins ara és encoratjador”, afegeix.

Per part seva, Joe DiPasquale, conseller delegat de BitBull Capital, creu que la criptomoneda reina pot estar provant la zona de suport compresa entre els 27.000 i els 29.000 dòlars. Si fos així, podríem veure caigudes més importants a l'espai de les altcoins, que aquest dilluns van pujar amb ganes. "Part del sentiment s'hi va desplaçar, ja que l'ETH ha mostrat signes de voler provar els 2.000 dòlars", afegeix aquest expert, que creu que els inversors farien bé de "mantenir-se cautelosos" davant un "impuls alcista sostingut".

D'altra banda, cal assenyalar que la col·lecció de criptovalors no fungibles (NFT, per les sigles en anglès) del Bored Ape Yacht Club va assolir un nou mínim des de l'octubre del 2021 amb un preu per sota dels 30 ETH (58.700 dòlars). Aquest preu suposa una pèrdua de la meitat del que valia l'abril, cosa que reflecteix una caiguda més àmplia del mercat d'aquests actius digitals.

A la resta del mercat, destaquen les caigudes de més del 4% en litecoin (LTC). Ripple (XRP) suma un 1,4%, cardano (ADA) remunta gairebé un 1% i la solana (SOL) es deixa a prop d'un 1,5%.

"LTC sovint va servir com una mètrica de sentiment sobre la reducció a la meitat del BTC, en estar programada amb antelació en comparació amb ella. Durant 2015, LTC va augmentar un 824% durant els mesos previs al 'halving'. El 2019, el preu va augmentar un 525% assolint el preu màxim de 7 setmanes abans del halving. Ara, LTC cotitza als preus més alts des d'abril del 2022. La propera reducció a la meitat de bitcoin està programada per al 3 d'agost del 2023. El gran augment en el preu, mentre que la majoria de les altcoins es mantenen endarrerides, suggereix que el sentiment alcista està augmentant abans del proper halving del BTC”, explica Matteo Greco, analista d'investigació de Finequia International.

contador