El bitcoin es pren un respir i l'ethereum continua pujant i supera els 2.100 dòlars

La resiliència del sector bancari dona dubtes sobre la criptomoneda reina

Álvaro Estévez
Bolsamania | 18 abr, 2023 18:30
bitcoin ethereum

Signe mixt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) s'està prenent un respir en les últimes 24 hores i cedeix al voltant d'un 0,7%, fet que ha portat la criptomoneda reina a cotitzar fins als 29.300 dòlars abans de recuperar-se i arribar als 29.700 dòlars. L'ethereum (ETH), per la seva banda, continua pujant i torna a superar els 2.100 dòlars en aquests moments.

“Les criptomonedes estan perdent una mica d'atractiu a mesura que sembla que els riscos d'agitació bancària estan desapareixent. Els préstecs de la Fed als bancs es continuen relaxant i els guanys no han revelat grans tensions amb els primers bancs que han informat”, explica Edward Moya, analista sènior d'Oanda.

Cal assenyalar que, a finals de la setmana passada, alguns dels bancs més importants dels Estats Units com JP Morgan, Wells Fargo o Citi van informar que el primer trimestre de l'any es va tancar amb un important repunt del benefici.

“La situació bancària és diferent de la del 2008, ja que ha implicat molts menys agents financers i menys problemes per resoldre, però és probable que les condicions financeres s'endureixin a mesura que els prestadors es tornin més conservadors, i no sabem si això frenarà la despesa dels consumidors”, va explicar Jamie Dimon, president i conseller delegat de JP Morgan.

Relacionat amb això, aquest dilluns la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha reconegut que és probable que els bancs es mostrin més cautelosos i endureixin encara més el crèdit després de les recents fallides bancàries, cosa que possiblement anul·larà la necessitat de noves pujades de tipus dinterès de la Reserva Federal (Fed). Tradicionalment, una Fed menys dura ha impulsat el preu dels criptoactius.

Així mateix, l'expert de la companyia novaiorquesa recalca que l'augment dels rendiments dels bons del Tresor dels EUA està “esmorteint” l'atractiu del bitcoin i altres actius de risc. A hores d'ara, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys escala per sobre del 3,6%.

A l'altra banda de la balança, l'ethereum continua pujant impulsat per la compleció de l'actualització de Shanghai. Segons Sean Farrell, director d'estratègia d'actius digitals de FundStrat, "el pessimisme del mercat respecte a les retirades d'apostes ha estat excessiu". Així mateix, aquest i altres experts vaticinen més pujades a la major altcoin del mercat, ja que sembla haver-hi un creixent interès institucional en l'ETH estacat.

A la resta del mercat, guanys en gairebé tots els principals criptovalors. Destaquen les pèrdues de l'1% a la solana (SOL).

contador