Les decisions dels bancs centrals de dijous tindran incidència en el preu de la moneda digital
El bitcoin ha deixat un màxim aquest dimarts per sobre dels 39.000 dòlars, animat per una sèrie d'esdeveniments positius que han continuat donant suport a la seva consolidació des de les caigudes del 24 de gener passat. El preu de la criptomoneda més gran del món continua estrenyent el seu rang de cotització i, el que és més important, ha aconseguit tancar per sobre dels 38.500 dòlars per segon dia consecutiu, animat per una sèrie d'esdeveniments favorables per al mercat de les criptomonedes.
L'anàlisi tècnica apunta amb decisió a l'objectiu dels 40.000 dòlars, l'atac dels quals sembla imminent. “A més en aquest moment els 40.000 dòlars coincideixen també amb la part alta del canal baixista pel qual es desplaça el subjacent des dels màxims històrics del novembre”, comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. “El cert és que malgrat la caiguda del 53% des dels màxims històrics a dia d'avui els mínims i màxims creixents de mitjà-llarg termini segueixen intactes. I així no cau”, conclou.
“Si trenca els 40.000 dòlars, això sorprendria molts operadors i podria veure algun impuls alcista”, indica Edward Moya, analista d'Oanda. "El bitcoin continuarà cotitzant com un actiu de risc i probablement se'n beneficiarà si els bancs centrals segueixen mostrant certa reticència a l'hora d'endurir la seva política monetària", afegeix. En aquest sentit, creu l'expert que les decisions sobre els tipus d'interès del Banc d'Anglaterra i del Banc Central Europeu de dijous podrien tenir un impacte més gran del normal en les criptomonedes, “ja que Wall Street està buscant un senyal sobre la direcció en què es dirigeix la gana pel risc”.
Abans d'aquestes cites tan importants, però, el mercat s'ha vist animat per una sèrie d'esdeveniments. Aquest dimarts, en un comunicat davant la Comissió de Valors dels Estats Units, MicroStrategy va declarar haver comprat 660 BTC entre el 30 de desembre i el 31 de gener per aproximadament 25 milions de dòlars. L'empresa de Michael Saylor va aprofitar les caigudes per ampliar les seves posicions en el bitcoin i demostrar amb fets les seves declaracions que no vendran les seves tinences a la criptomoneda.
D'altra banda, també aquest dimarts, l'Índia ha donat per finalitzada a les especulacions sobre una possible prohibició de les criprtomonedes a l'estil xinès, en llançar un marc legal regulador per als criptoactius. Entre les novetats principals destaca un impost del 30% sobre els ingressos procedents de les criptodivises i altres actius digitals, ha anunciat la ministra de Finances, Nirmala Sitharaman. A més de situar els ingressos procedents de les criptomonedes i els criptovalors no fungibles (NFT) a la franja impositiva més alta de l'Índia, Sitharaman també ha destacat que les pèrdues derivades de la seva venda no podrien compensar-se amb altres ingressos, fet que suposaria un altre desincentiu per al comerç i la inversió en actius digitals.
Però el mercat ha decidit ignorar aquest fet i centrar-se en la bona notícia que la tercera potència asiàtica no vetarà les monedes digitals. A més, ha transcendit que el Banc de la Reserva de l'Índia posarà en marxa la rupia digital l'any fiscal 2022-2023.
Finalment, també ha estat notícia que el viceprimer ministre d'Ucraïna, Mikhailo Fedorov, ha assenyalat que la mineria del bitcoin convertirà Ucraïna en un estat d'alta tecnologia després que el govern legalitzés la criptodivisa al setembre passat. Es va mostrar confiat que el desenvolupament de la indústria de les criptomonedes podria atraure inversors transparents i potenciar la identitat del país en aquest sector.
L'ETHEREUM, CAP ALS 3.000?
Aquests esdeveniments han insuflat ànims als inversors, que també s'han llançat a comprar altcoins, amb l'ethereum liderant un ral·li aquest dimarts que, tot i això, sembla haver-se esgotat dimecres. La segona moneda per capitalització de mercat ha deixat un màxim per sobre de 2.800 dòlars, per cedir moderadament al tancament, just per sota aquest nivell. Tot i això, l'anàlisi tècnica indica que si es confirma la superació dels 2.800 dòlars, l'ether -unitat de la xarxa ethereum- posarà els 3.000 dòlars al punt de mira.
El preu està ara per sobre dels 2.700 dòlars i de la mitjana mòbil simple de 100 hores. I s'està formant una línia de tendència alcista clau amb suport a prop dels 2.640 al gràfic horari. El preu necessita una petita empenta per assolir els 3.000 dòlars, no obstant la reculada de Fibonacci indica una possible reculada cap a una zona de preus de 2.600 dòlars. Però si es manté l'impuls, la barrera dels 3.000 sembla assolible a curt termini.
En altres criptovalors, el cardano manté el seu impuls alcista, igual que la solana. L'ADA, criptovalor nadiu de la xarxa Cardano té potencial de pujades fins a 1,26 dòlars, després d'haver pujat un 20% des dels seus mínims recents. Pel que fa al LUNA, token de la xarxa Terra, ha frenat la recuperació després de la garrotada d'inicis de setmana per l'escàndol del projecte de finances descentralitzades Wonderland. La capitalització total del mercat és d'1,76 bilions de dòlars.