El bitcoin es desploma fins a cotitzar per sota dels 65.000 dòlars

La criptomoneda pateix aquest dimarts la seva caiguda diària més gran en dues setmanes

Bolsamanía
Bolsamania | 19 mar, 2024 11:28
bitcoin grafica recurso
frimufilms/Freepik

El bitcoin deixa enrere la bona ratxa i aquest dimarts torna a registrar caigudes. La cotització s'enfonsa més d'un 5%, fins a situar-se per sota dels 65.000 dòlars. La criptomoneda pateix la caiguda diària més gran en dues setmanes.

No obstant això, des del començament d'any, el bitcoin acumula una revaloració de més del 50%.

El mercat encara se centra en el proper esdeveniment de reducció a la meitat, que s'espera que sigui el catalitzador de la propera onada alcista. "Mentrestant, els fons cotitzats en borsa (ETF) que negocien a BTC segueixen sent el factor clau que controla el mercat", comenten a XS.com.

Des de la seva perspectiva, “els informes que indiquen que els ETF del bitcoin han obtingut més de 2.500 milions de dòlars en fluxos nets només la setmana passada, atribuïts al FOMO institucional, podrien proporcionar fonamentalment un nou nivell d'impuls de compra, que és el nivell fonamental que busquen els preus del bitcoin abans d'una reversió a mitjà i a curt termini".

Si es traspassa el nivell de 65.500 dòlars, consideren que el bitcoin podria caure encara més i estendre una correcció més severa. "Si bé, aquestes prediccions poden semblar desgavellades, tots haurien de tenir en compte que el març del 2020, quan el bitcoin va superar el pic anterior de 20.000 dòlars, va començar un augment de gairebé el 100% en només quatre setmanes. En aquest sentit, si la història es repeteix, el preu del bitcoin podria pujar fàcilment a 100.000 dòlars, no abans de completar la correcció actual”, diuen.

Per tant, aconsellen als inversors ser cautelosos en el futur: "Si això passa, cal trencar per sota d'un nivell de suport important als 42.000 dòlars en el marc de temps setmanal per establir un fons més baix. Tenint en compte els fluxos ascendents dels fons d'inversió negociats a la borsa i les expectatives generals del mercat, aquest escenari podria continuar sent precari ateses les condicions actuals del mercat”.

contador