El bitcoin continua sense donar senyals de vida mentre l'ETF de BlackRock vola

La criptomoneda reina cotitza amb absoluta calma aquesta setmana

Álvaro Estévez
Bolsamania | 07 feb, 2024 12:04
bitcoin grafica recurso
frimufilms/Freepik

Les criptomonedes segueixen força planes. El bitcoin (BTC) pràcticament no s'ha mogut a les últimes 24 hores i se situa al límit dels 42.900 dòlars, tot i que ha arribat a superar els 43.300 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) ho fa millor i ha guanyat un 1,5%, moviment que li permet escalar fins als 2.360 dòlars. Tot i això, la capitalització total del mercat amb prou feines ha patit canvis i ha augmentat un 0,2% a l'últim dia.

A la resta del mercat, les cotitzacions tampoc no criden particularment l'atenció. De les principals altcoins, destaquen les caigudes del 2,5% en cardano (ADA) i del 3,3% en chainlink (LINK), així com les pujades del 3% en tron (TRX). Altres criptos com XRP, solana (SOL), avalanche (AVAX) o dogecoin (DOGE) es mouen amb força tebiesa.

A principis de setmana, Javier Molina, analista sènior d'eToro, assenyalava que el bitcoin es trobava en una fase de consolidació "dins de la tendència alcista principal" des d'un punt de vista tècnic i la veritat és que als darrers dies no fan més que donar suport a aquesta tesi. Segons aquest expert, els 41.400 per sota i els 44.000 són els nivells que cal vigilar en un entorn "on l'operativa via fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) s'està consolidant a poc a poc i els miners segueixen pressionant amb vendes".

En aquest sentit, cal assenyalar que el fons cotitzat de BlackRock, iShares Bitcoin Trust (IBIT) ha aconseguit captar 3.200 milions de dòlars en entrades des del seu llançament l'11 de gener passat, quantitat que li serveixen per col·locar-se entre la reialesa dels ETF globals. Segons dades d'Eric Balchunas, analista d'ETF de Bloomberg, els únics fons que han superat IBIT des del començament d'any són els ETF d'iShares i Vanguard que ofereixen exposició a l'S&P 500 o al mercat general: ETF iShares Core S&P 500 ( IVV), amb 13.000 milions i amb la barbaritat de 428.000 milions de dòlars en actius gestionats, Vanguard 500 Index Fund ETF (VOO), amb 11.100 milions d'entrades i gairebé 398.000 milions de dòlars en actius gestionats, així com l'iShares S&P 500 Value ETF (IVE) i el Vanguard Total Stock Market Index Fund ETF (VTI).

Així mateix, l'ETF de Bitcoin de Fidelity, el Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), ocupa el vuitè lloc entre els productes ETF nord-americans, amb entrades de 2.510 milions de dòlars des de l'11 de gener. Segons aquestes dades, l'IBIT i l'FBTC han escalat des de la vuitena i desena posició que ocupaven anteriorment, fins i tot amb un desavantatge de set dies de negociació respecte a la resta de productes.

No obstant això, no tothom és tan positiu amb el futur de la criptomoneda reina. Segons l'analista de Crypto Finance AG Matteo Bottacini, la manca de notícies i l'(esperat) ajornament dels fons cotitzats d'ETH dibuixen un panorama a curt termini en què el bitcoin "es podria reduir, especialment amb l'Any Nou xinès a l'horitzó". "Qualsevol crash potencial és una oportunitat de compra favorable, especialment un descens cap al nivell de 40.000 dòlars", assenyala en declaracions concedides al mitjà CoinDesk.

Relacionat amb això, altres analistes creuen que aquesta celebració, que tindrà lloc aquest 10 de febrer, podria ser una data important per al mercat, ja que l'any passat va coincidir amb un repunt important de les criptomonedes. "L'Any del Drac obre noves portes per a Ethereum, especialment amb l'impacte anticipat dels ETF. Ethereum està en camí d'aconseguir tarifes de gas més baixes i transaccions més ràpides amb la tan esperada actualització de Dencun", explica Daniel Wang, cofundador i CEO de Taiko.

Entre altres factors que podrien impulsar els preus de les criptos més a mitjà termini, els analistes assenyalen també la futura reducció a la meitat de les recompenses de la xarxa Bitcoin, un procés conegut com a 'halving' que històricament ha coincidit amb cicles alcistes als mesos anteriors i posteriors a la compleció. Un any després del primer halving, el bitcoin va passar de 12 dòlars a gairebé 1.000 dòlars. Després del segon, va repuntar fins als 2.550 dòlars. Amb el tercer, bitcoin cotitzava als 8.700 dòlars i va assolir un màxim de 19.700 dòlars el desembre del 2020.

contador