El bitcoin celebra la pausa de la Fed i marca nous màxims anuals als 35.900 dòlars

El banc central va deixar sense tocar els tipus d'interès per segona reunió consecutiva

Álvaro Estévez
Bolsamania | 02 nov, 2023 18:13
bitcoin grafico

Nova pujada de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) ha repuntat amb força a les últimes 24 hores fins a marcar un nou màxim anual als 35.919,84 dòlars, tot i que ara cotitza al voltant dels 35.300 dòlars. Per la seva banda, l'ethereum (ETH) es manté per sobre dels 1.800 dòlars (1.830 dòlars) a aquesta hora.

La raó que ha motivat aquesta nova escalada no ha estat cap altra que la darrera decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed). Aquest dimecres, el banc central nord-americà va decidir fer una pausa per segona reunió consecutiva i va deixar el preu del diner en el rang entre el 5,25% i el 5,5% tal com esperava el consens. Aquest moviment no només va impulsar els preus de les criptos, sinó també la renda variable nord-americana i l'europea aquest dijous.

La decisió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) també va incloure una millora de la valoració general de l'economia nord-americana, que s'ha mostrat més resilient del que esperaven els funcionaris.

Així mateix, el president de la Fed, Jerome Powell, ha subratllat que el banc central no preveu de moment fer cap retallada dels tipus d'interès i que aniran decidint reunió a reunió", fent sempre "el que consideri apropiat a cada moment". En aquest sentit, el banquer central ha tret breument a lluir les seves urpes de falcó en indicar que "la idea que seria difícil tornar a apujar els tipus després d'una o dues reunions no és correcta".

Tot i aquesta vetllada advertència 'hawkish', el mercat sembla tenir clar que la Fed no durà a terme la pujada addicional que fa setmanes que deixa entreveure. Les últimes dades de l'eina FedWatch de CME mostren que 4 de cada 5 inversors creuen que no hi haurà una nova alça al conclave programat per al 13 de desembre.

"És probable que la Fed hagi acabat després de mantenir els tipus al nivell més alt en 22 anys. La Fed no va descartar una pujada de tipus en els propers mesos, però els contractes swap van mostrar que els operadors no estaven convençuts, explica Edward Moya, analista sènior de mercats de OANDA.

Cal assenyalar que, tot i que el bitcoin ha experimentat tradicionalment una gran volatilitat intradia durant els dies de decisió del FOMC, aquest impacte ha anat disminuint a mesura que la Fed s'acosta al final del cicle de pujades de tipus, segons expliquen des de K33 Research.

El moviment de la Fed ha reforçat el sentiment d'optimisme generalitzat que impera al mercat pel futur dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. Si bé nombrosos experts creuen que els últims esdeveniments permetran que la criptomoneda reina acabi l'any amb força, altres creuen que la manca de fonaments del mercat fa que les pujades siguin “exagerades” i que una correcció sigui imminent.

A la resta del mercat, destaquen per sobre de tot les pujades de la solana (SOL). El criptovalor s'ha disparat un 20% a les últimes 24 hores fins als 43 dòlars, màxims des de l'agost de l'any passat, i se situa com a setena criptomoneda més gran de l'espai, només per darrere del BTC, ETH, tether (USDT) Binance coin (BNB), XRP i USD Coin (USDC). També criden l'atenció les fortes pujades en cardano (ADA), dogecoin (DOGE) i tronc (TRX).

contador