Cautela entre els inversors de bitcoin, que s'encalla a la zona dels 29.000 dòlars

Sembla que el mercat està esperant les xifres d'inflació dels EUA que es publiquen dijous

Bolsamanía
Bolsamania | 08 ago, 2023 11:16
photo d illustration du bitcoin

Cautela entre els inversors de bitcoin. La criptomoneda per excel·lència, encara que es mou a l'alça, s'encalla aquest dimarts a la zona dels 29.000 dòlars. Sembla que el mercat està esperant les xifres d'inflació dels EUA que es publiquen dijous.

Durant les últimes hores, el bitcoin ha registrat pujades que ronden el 0,4%, de manera que la criptodivisa mostra un lleuger augment en una setmana durant la qual la dada d'inflació nord-americana és la protagonista. Els inversors esperen una pausa en les pujades de tipus a la propera reunió de la Fed al setembre, però les dades de l'IPC als EUA podrien alterar les decisions en cas de sorpresa.

Així, tant el bitcoin com la resta del mercat cripto registra una mínima volatilitat, que es troba al punt més baix. Un període que alguns analistes veuen com a probable que sigui seguit per una expansió de la volatilitat.

De moment, el preu del bitcoin ha pujat lleugerament i la seva capitalització de mercat supera els 567.000 milions de dòlars, però encara està encallat per sota de la zona de resistència dels 29.800 dòlars. Arribarà a tocar els propers dies els 30.000?

Els experts creuen que el repunt s'iniciaria sempre que el preu continués pujant fins a vorejar els 29.900 dòlars. Tot i això, si el preu cau per sota dels 29.000, la cotització del bitcoin seguirà el seu camí a la baixa.

De la resta de criptomonedes destaca l'XPR, que durant els darrers dies ha protagonitzat una important caiguda, esborrant més de la meitat de la seva recuperació. De fet, està tenint dificultats per mantenir la seva trajectòria ascendent i el futur immediat sembla incert.

Entre les altres criptodivises, l'ethereum comença a mostrar una tendència d'“aplanament”. Cotitza als 1.814 dòlars. Un comportament similar té el tether, que es mou als 0,99. Per part seva, el cardano està pla als 0,29 i la solana puja fins als 23,24 dòlars.

contador