Caigudes en les 'criptos': el bitcoin, per sota de 26.000 dòlars en espera de la Fed

S'espera que el banc central no modifiqui els tipus d'interès

Álvaro Estévez
Bolsamania | 14 jun, 2023 12:50
fed, cripto, criptomonedas

Caigudes moderades en les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix un 0,7% a les últimes 24 hores i se situa al voltant dels 25.900 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) segueix els passos de la cripto reina i cedeix fins als 1.740 dòlars.

“El bitcoin continua resistint la batalla baixista massiva que ha muntat el mercat. Els operadors se centren ara en el proper moviment polític de la Reserva Federal (Fed), i creuen que el preu podria experimentar algun repunt d'alleujament, ja que l'índex del dòlar podria caure en picat si la Fed deixa el tipus d'interès on és”, explica Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets. Segons aquest expert, "una o més lectures d'inflació" com la d'aquest dimarts farien "més probable" que l'índex del dòlar "es desplomi", cosa que "podria beneficiar el preu del BTC".

En aquest sentit, aquest dimecres es coneixerà la darrera decisió de política monetària de la Fed, la qual donarà pas a les reunions del Banc Central Europeu (BCE) i del Banc del Japó (BOJ) dijous i divendres, respectivament. El consens sembla tenir clar que el banc central nord-americà deixarà els tipus al seu nivell actual, encara que la majoria dels analistes també adverteixen que el cicle de pujades encara no ha arribat al final.

"Qualsevol pausa que sigui que puguem veure aquesta setmana estarà acompanyada d'una declaració agressiva i una amenaça que la Fed podria reprendre els augments de taxes a la propera reunió", apunta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Altres, com Edward Moya, analista sènior d'OANDA, creuen que la dada d'inflació del maig als EUA “està alimentant aquest mercat alcista”. “Wall Street s'està tornant una mica optimista que un salt de juny del FOMC podria eventualment esdevenir una pausa del juliol”, afegeix aquest expert, que creu que el bitcoin “es manté estable al voltant del nivell de 26.000 dòlars mentre els inversors consideren reduir l'exposició en les altcoins i augmentar les tinences” de la criptomoneda reina.

Per part seva, Aslam considera que nombrosos inversors també vigilen de prop la correlació de BTC amb actius de més risc, ja que, si la Fed pausa els tipus d'interès, “és probable que els operadors es tornin més audaços a l'hora de donar suport a més riscos, cosa que hauria d'ajudar al preu del BTC”.

Tot això mentre el mercat segueix digerint els efectes de les demandes de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) contra Binance i Coinbase. Les últimes informacions apunten que el regulador i la filial nord-americana de Binance negociaran un acord per evitar la congelació de tots els actius de la plataforma. Així mateix, el CEO de Binance, Changpeng Zhao, ha negat haver venut bitcoin amb l'objectiu d'inflar el preu de BNB, el criptovalor natiu de Binance.

A la resta del mercat, caigudes entre les principals altcoins. Destaquen els lleugers repunts en tron (TRX) i polygon (MATIC).

contador