Caigudes a les 'criptos': el bitcoin, als 30.000 dòlars, espera notícies de BlackRock

Els ETF de bitcoin al comptat continuen centrant l'atenció del mercat

Álvaro Estévez
Bolsamania | 10 jul, 2023 12:11
illustration montre les crypto monnaies bitcoin ethereum et dogecoin

Baixada al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix un 0,6% durant les últimes 24 hores i aconsegueix mantenir els 30.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) perd el mateix i cau fins als 1.850 dòlars. Les dues principals 'criptos' del mercat s'han deixat a prop d'un 2% i un 6% durant els darrers set dies.

Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, creu que a la criptomoneda reina "li falta una mica d'impuls" després de no veure's "cap moviment significatiu" durant el cap de setmana. Per la seva banda, Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, destaca que el bitcoin segueix cotitzant "amb alts i baixos" i es manté en el rang en què s'està movent durant les últimes setmanes.

"Des d'un punt de vista tècnic, seguim en zona de consolidació molt acotada pels 29.500 i 31.000 dòlars", apunta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, alhora que subratlla el "descens de volatilitat, la sortida d'inversors de curt termini i un volum reduït que no supera els 5.000 milions de dòlars”.

Per tècnic, assenyala aquest expert, "si els preus són capaços de superar els 31.000 dòlars, l'estructura de mitjà termini canviaria i plantejaríem un escenari molt alcista amb primer objectiu als 36.000 i els 40.000 dòlars com a referència següent". "No obstant, en no ser capaç de superar els 31.000 dòlars tornaria l'escenari a la part baixa el suport principal del qual passa pels 25.000 dòlars si es perden els 29.500 primer i els 28.000 dòlars com a segon suport", afegeix Molina.

Tot i això, la majoria dels experts coincideixen que l'optimisme segueix sent el sentiment predominant al mercat gràcies a BlackRock. Segons els analistes, els inversors tenen confiança que la gestora d'actius més gran del món aconseguirà que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) doni el vistiplau al seu fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) ) de bitcoin al comptat.

"Els operadors saben que BlackRock tindrà el seu ETF aprovat, i això significa un esdeveniment de liquiditat massiva per a bitcoin i un flux decent de fons institucionals. Així que, en general, seguim sent molt positius pel que fa al bitcoin", destaca Aslam, qui creu que "l'objectiu dels 100.000 dòlars" per a la criptomoneda reina "sembla més probable que mai, ja que BlackRock ha assumit el paper de director de màrqueting".

La veritat és que, si bé el bitcoin ha aconseguit marcar dos màxims anuals gairebé consecutius gràcies a la postura de BlackRock i del seu CEO, Larry Fink, no tothom és igual d'optimista. Erlam, per exemple, destaca que "no hi ha garantia" que la iniciativa de BlackRock i altres actors institucionals com Fidelity "tindrà un resultat positiu, encara que les possibilitats augmentin pel suport dels implicats".

"A més, el procés podria ser llarg, cosa que explicaria l'estancament de les dues últimes setmanes", apunta aquest expert. Cal destacar que les últimes sessions la criptomoneda reina ha corregit a la baixa enfront de l'expectativa d'una Reserva Federal (Fed) més dura del que s'esperava, entre altres factors.

Per part seva, des de JP Morgan creuen que l'optimisme del mercat entorn de l'ETF de BlackRock és desmesurat, ja que la seva aprovació no és diferencial per a les criptomonedes al país. "Els ETF de bitcoin al comptat han existit durant algun temps fora dels EUA, al Canadà i Europa, però no han aconseguit atraure l'interès de grans inversors", assenyalen els analistes del banc més gran dels EUA, els quals creuen que l'aparició d'aquests productes als Estats Units "no canviarà les regles del joc".

A la resta del mercat, caigudes destacades del 4% a la solana (SOL), litecoin (LTC) i tronc (TRX).

contador