Dos bombarders nord-americans sobrevolen la península de Corea

Després d'entrar a l'espai aeri sud-coreà, els dos bombarders van dur a terme simulacres de míssils aire-terra

  • La maniobra és en resposta a l'avanç del programa nuclear de Pyongyang
Bolsamanía
Bolsamania | 11 oct, 2017 10:08 - Actualitzat: 10:08
cb kimjongun short

L'escalada del conflicte a la península de Corea prossegueix, amb maniobres militars per part dels EUA i Corea del Sud. Després que transcendís la notícia que Pyongyang prepara un míssil de llarg abast que podria arribar a la costa oest dels EUA, Washington ha decidit fer una exhibició de múscul militar amb dos bombarders que han sobrevolat la península.

Els dos bombarders B-1B van ser acompanyats per dos caces F-15K dels militars sud-coreans després d'abandonar la seva base a Guam, segons el cap d'Estat Major Conjunt del sud en un comunicat de premsa que recull Reuters.

Després d'entrar a l'espai aeri sud-coreà, els dos bombarders van dur a terme simulacres de míssils aire-terra en aigües de la costa oriental de Corea del Sud. Després, van volar sobre les aigües que separen la península i la Xina per repetir l'exercici. L'exèrcit sud-coreà ha assenyalat que la maniobra és part d'un exercici regular per reforçar les defenses militars i també mostrar l'aliança entre Washington i Seül.

MÍSSIL DE LLARG ABAST

Les forces de Corea del Sud i dels Estats Units han intensificat les seves operacions de reconeixement sobre Corea del Nord davant la possibilitat d'un nou assaig nord-coreà amb un míssil de llarg abast.

Si bé l'Exèrcit sud-coreà creu que encara no hi ha indicis que recolzin la possibilitat que la prova sigui imminent "s'han detectat constants moviments entre les bases militars nord-coreanes i les seves instal·lacions de míssils", segons fonts militars a l'agència oficial de notícies sud-coreana, Yonhap.

L'Exèrcit nord-coreà podria assajar en pròximes dates un míssil capacitat per assolir els Estats Units

Així, les forces conjuntes dels EUA i Corea del Sud han accelerat les operacions d'avions com l'O-2S, capacitat per fer fotos a l'altura de satèl·lits, així com avions de reconeixement RC-800 i RF-16, avions d'alerta primerenca e-737 i patrulles P-3C.

Tot això per les declaracions formulades aquesta setmana pel diputat rus Anton Morozov, que va anunciar després d'una visita a Corea del Nord que l'Exèrcit nord-coreà podria assajar en pròximes dates un míssil capacitat per arribar als Estats Units, coincidint amb l'aniversari del Partit dels Treballadors de Corea (el partit únic de Govern), el 10 d'octubre, o el 18 d'aquest mateix mes, coincidint amb el Congrés Nacional del partit Comunista xinès.

contador