S'ha acabat la correcció en Alibaba? 'Martell' a l'MM200 setmanal

Els títols acumulen una caiguda del 37% des dels màxims històrics de 2020 (319,32 dòlars)

JM. Rodríguez
Bolsamania | 03 ago, 2021 11:36
alibaba-remanie-sa-direction-et-reorganise-ses-activites

El 'martell' consta d'una única espelma, que es produeix normalment al final d'una fase correctiva perllongada i moltes vegades té lloc prop de suports clau. Interpretant-la com un punt d'inflexió de la tendència, passant de baixista a alcista. O almenys ens estaria anticipant l'inici d'un important rebot de curt termini.

Estem parlant d'una sessió, en aquest cas una setmana, durant la qual el preu cau amb força, per després recuperar-se i tancar a prop dels màxims, o a màxims. Però deixant, això sí, una llarga metxa inferior per sota. Els martells acostumen a tenir metxes llargues a la part inferior (ombra) almenys del doble del cos real. I si al mateix temps coincideix amb el fet que algun dels principals oscil·ladors de moment (RSI, estocàstic, etcètera) llança lectures extremes de sobrevenda, millor que millor.

I si a més, aquesta té lloc a prop de l'MM200 setmanal, millor que millor. Aquesta mitjana, històricament parlant, ha actuat com a suport de molt llarg termini en molts dels valors directors dels mercats, en companyia com ara Apple, LVMH, l'índex de semiconductors de Filadèlfia (SOX), etcètera. De la qual es dedueix que, dilatacions puntuals a part, tenim el valor a nivells de suport d'allò més interessant pensant a mitjà i llarg termini. Ara bé, el que no tindria cap sentit és que els mínims del 'martell', als 180 dòlars, es perforessin.

baba030821
Gràfic históric setmanal d'Alibaba
contador