Cobas Iberia és el fons d'inversió que inverteix en les companyies del mercat espanyol i portuguès
A finals de juny va tenir lloc la primera conferència d'inversors de Cobas Asset Management, el projecte de Francisco García Paramés que va començar a caminar al febrer. Dins de la seva gamma de fons d'inversió figura Cobas Iberia, que centra el seu focus als mercats espanyol i portuguès.
Aquest fons compta amb un volum d'actius de 37 milions d'euros, segons Morningstar. La gestora estima que el PER (vegades que es recull el benefici per acció en el preu) és d’11,3 vegades, per sota de les 15 vegades del mercat. El potencial de revaloració que calcula l'equip de Paramés és del 31%. Al 'top 10' de les posicions que inverteixen en aquest fons hi ha Elecnor (9%), Vocento (6,8%), SEMAPA (4,5%), Telefónica (4,5%), Repsol (4,4 %), Técnicas Reunidas (4,4%), Grup Ezentis (4,2%), Galp Energia (4%), ENS SGPS (3,9%) i Miquel y Costas (3,9%). Actualment, el 30% de la inversió correspon a valors portuguesos.
Elecnor, Vocento i SEMAPA són, per tant, els valors amb més pes a la cartera. El gestor confia així en el valor que retenen. I des d'un punt de vista tècnic, els tres mostren una imatge d'allò més prometedora.
ELECNOR
Originàriament Electrificaciones del Norte, és una empresa espanyola d'enginyeria especialitzada en el sector d'infraestructures i energies renovables. Tècnicament estem davant un títol molt interessant. Recentment ha estat capaç de deixar enrere la important resistència horitzontal dels 10,50-10,60 euros, els màxims de 2009 i de 2014, ara suport. En teoria qualsevol potencial correcció cap a la nova zona de suport, abans resistència, s'hauria d'interpretar com el típic moviment en retrocés temporal per poder, des d'aquí, reestructurar de nou a l'alça. Com a objectiu de pujada, en termes de mig i de llarg termini, tenim els màxims històrics que va arribar al novembre de 2007 als 17,14 euros.
VOCENTO
Grup de comunicació multimèdia d'informació general d'Espanya, format per més de 100 empreses. Neix al setembre de 2001 amb la fusió entre el Grup Correu i Premsa Espanyola. A la vista del gràfic setmanal tenim els títols de Vocento en plena zona de resistència, la part superior del canal baixista dels últims anys. Si ens creiem la figura de volta en 'cap i espatlles' invertida que va confirmar el títol per sobre dels 1,4 euros, hem de confiar en una recuperació dels preus com a mínim cap als 1,8-1,85 euros (l'altura de la 'cap' de la figura de tornada). Això, al seu torn, el portaria a deixar enrere la part superior del canal baixista, amb les implicacions alcistes que això tindria en termes de mig i de llarg termini. Com a zones de resistència claus tenim els 2,4 euros i sobretot els màxims de 2014 als 2,86 euros.
SEMAPA
És un holding portuguès amb empreses als sectors del ciment, la pasta de cel·lulosa i paper. Tècnicament és un títol en 'pujada lliure' relativa, és a dir, recentment ha marcat màxims de tots els temps (17,61). En el curt termini, i igual que la gran majoria dels títols europeus, està en 'fase de reacció'. O el que és el mateix, ajustant proporcionalment part de les importants pujades dels últims mesos. Presenta una potencial zona de suport en la directriu alcista que s'obté unint els successius mínims creixents des de juny de 2016 i que en el moment actual passa pels aproximadament 15,35-15,40 euros. Correccions puntuals a part, la veritat és que aquest títol no mostra cap senyal de debilitat, tot el contrari.