És clau que els mínims anuals (9.327) es respectin si no volem emportar-nos nous ensurts
El selectiu s'ha deixat un 4,8% en l'acumulat del mes d'agost, i comença setembre a les portes de l’important suport dels 9.327 punts.
L'IBEX tanca agost amb caigudes del 4,8% al mes i a les portes de l'important suport que tenim als 9.327 punts, que són els mínims de març que al seu torn coincideixen pràcticament amb els mínims del mes passat. Cosa que deixa el nostre índex en una situació més que delicada. Doncs no hi ha gaire marge de maniobra i podem perforar els mínims en qualsevol moment. Encara que per a això haurà de fer-ho amb claredat, amb comoditat (i sempre, en preus de tancament). Pel costat de les resistències tenim l'últim màxims decreixent, als 9.671 punts. Encara que per parlar de figura de tornada, d'un canvi de tendència, necessitem deixar enrere els 10.000 punts, cosa que a dia d'avui queda molt i molt lluny.
I quins suports tenim per sota si finalment es perforen els mínims anuals? La primera zona la trobem als 8.960-9.000 punts (buit alcista del vuit de desembre de 2016 i els 8.890 punts (que coincideix amb un altre buit previ). Tot i que el suport més important el trobaríem a la zona dels 8.700 punts. Per on passa una potencial directriu alcista (ja que no tenim tres punts de tangència, que és el mínim exigible) que uneix els mínims de 2012 i 2016.
A continuació, el gràfic diari en què es pot apreciar amb claredat la importància del suport que tenim en els mínims anuals.