Perquè alguna cosa canviï en l'estructura de preus necessitem que almenys es construeixi un primer màxim creixent
Tot i que tanqués aquest divendres tímidament per sobre dels 9.330 punts tot segueix igual. No ha canviat res (encara) realment.
Al llarg de totes i cadascuna de les sessions de la setmana passada vam parlar de la resistència dels 9.300-9.330 punts, ja que aquest rang de preus va actuar com a suport durant els mesos previs. I per això, ara era resistència. Però al mateix temps dèiem que encara que tanqués per sobre dels 9.330 punts en realitat tot seguiria igual. Res canviaria realment. Cal observar, a més, com les importants caigudes del mes de maig es van frenar als 9.400 punts, ara també resistència. Per la qual cosa, en nombres rodons, es pot dir que tot el rang de preus comprès entre els 9.300 i els 9.400 punts és resistència.
Per què? Només cal mirar el gràfic per adonar-se que tot i que tanquéssim als 9.600 punts els màxims i mínims decreixents encara hi són. I així no es puja. Al cap i a la fi una tendència baixista és aquella que es caracteritza per construir màxims i mínims decreixents. Per la qual cosa la tendència baixista continua intacta. És més, per poder pensar que, potser, alguna cosa està canviant en el preu necessitem que deixi de construir màxims decreixents, o el que és el mateix que superi la resistència dels 9.671 punts. Al cap i a la fi, són cinc els màxims decreixents consecutius des dels màxims de maig.
Vol dir això que l'IBEX 35 no pot continuar rebotant? En absolut, de fet té tota la pinta de fer-ho. Si recordeu, a finals de la setmana passada dèiem de BBVA (funciona molt bé com a títol avançat del nostre selectiu) que pot anar a buscar la part superior del canal, ara als sis euros, sense que en realitat no canviï res de manera significativa dins de les actuals fases correctives (màxims i mínims decreixents).