Consultori d'anàlisis tècnica: Santander, IAG, Ence, BBVA, Gamesa, Grifols, San José i Merlin Properties

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents valors

JM. Rodríguez
Bolsamania | 15 mai, 2020 14:27
cb lupa market

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Ence, Grifols, IAG, BBVA, Grupo San José, Siemens Gamesa, Santander i Merlin Properties.

Banco Santander
4,640
  • 1,28%0,06
  • Max: 4,67
  • Min: 4,55
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,30
17:35 18/10/24
Ence Energía
2,842
  • -3,53%-0,10
  • Max: 2,95
  • Min: 2,82
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,04
17:35 18/10/24
Short Term Long Term
Support
Résistance

Hola, Sr. Rodríguez. Bon dia. M'agradaria conèixer la vostra opinió i anàlisi sobre Ence, Grifols i IAG. Com veieu les perspectives per als pròxims sis mesos? Gràcies per endavant pel vostre temps i atenció. M.K.

Estimat lector, bona tarda. Primer de tot sàpiga i, no em malinterpreti si us plau, que els analistes no tenim la bola de cristall i que en sis mesos pot passar de tot, tenint en compte l'excepcional del moment que els mercats (i tots nosaltres) estem vivint. Dit això, i començant per Ence vull quedar-me, dilatacions puntuals dels preus a part, amb la directriu alcista que sembla estar actuant de suport des dels mínims de 2012. Però encara és aviat per cantar victòria perquè al mateix temps el preu continua desplaçant-se dins d'un impecable canal baixista. Resumint, en la mesura en què el títol continuï construint màxims i mínims decreixents, continuarà immers dins d'una tendència baixista de fons. Però cal reconèixer-li que aquestes últimes setmanes s'està mostrant molt més fort que la mitjana del mercat i s'ha de començar per algun lloc oi?

ence150520
Gráfico mensual de Ence

Quant a Grifols, l'important és que és un valor molt alcista. Encara que caigués fins a la base del canal alcista, ara en 21,80 euros, continuaria sent igual d'alcista. El que és realment important és que continua sent alcista en termes de mitjà i de llarg termini, com es dedueix fàcilment del canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant el títol des de 2014.

grf150520
Gráfico semanal de Grifols

Sobre IAG no hi ha gran cosa a dir, us convido a llegir aquí l'anàlisi d'aquest dijous sobre l'aerolínia. La recent pèrdua dels mínims de març (2,10) si bé no canvia el seu aspecte baixista, tampoc no convida a ser optimistes. En absolut. Sobretot, perquè tornem a tenir un nou mínim decreixent i construint màxims i mínims decreixents no pujarà. Fins que el preu no ens construeixi algun tipus de figura de retorn (que arribat el moment, trigarà molt de temps a construir-la), només podem dir que la tendència és fortament baixista. De fet la primera resistència de debò queda molt allunyada dels preus actuals: els tres euros, l'últim gran màxim decreixent. Moltes gràcies a vós, una salutació.

iag1505202
Gráfico semanal de IAG

Hola, José María. Us segueixo des de fa molt temps i és un autèntic plaer el "tècnic" (valgui la redundància) i objectiu que són les vostres anàlisis. El meu dubte és sobre BBVA, Què hi ha per sota de 2,44 euros? L'abisme? Moltes gràcies i una salutació. E.J.

Benvolgut inversor, bona tarda. Novament tenim els títols de BBVA acostant-se perillosament a la important zona de suport que presenta als mínims de març: els 2,42 euros. Però em continua cridant l'atenció que aquest es resisteix a marcar nous mínims decreixents, sobretot perquè el seu competidor més directe, el Santander, els ha perforat amb summa facilitat. Ja veurem si els títols de l'entitat basca aconsegueixen respectar els mínims anuals. En cas contrari, la següent zona de suport, que no es troba gaire lluny, tot cal dir-ho, són en els mínims de 2009, els 2,33 euros. Moltes gràcies a vós i sobretot us estic molt agraït per les vostres paraules. Una salutació.

bbva150520
Gráfico diario de BBVA

Bon dia José María. M'agradaria que m'analitzéssiu l'aspecte tècnic de Grup San José, a curt i mitjà termini. Moltes gràcies. O.E.

Estimada lectora, bona tarda. El problema d'aquest títol, com el de tants uns altres, és que les zones de control realment importants estan molt allunyades en aquest moment dels actuals nivells de preu. De fet, el suport a vigilar del Grupo San José el tenim en el rang dels 2,60-2,75 euros. O cosa que és el mateix, és clau, crític, que aquesta zona de suport no es perfori, perquè si no tindrem la confirmació d'una àmplia formació d'implicacions baixistes per a la cotitzada. I com a resistència tenim el buit baixista setmanal dels cinc euros i per damunt els 5,40 euros. Com veu, les zones que us comento estan molt allunyada en aquest moment de la cotització actual. De totes maneres, insisteixo que és rellevant respectar els mínims de març. És fonamental. Gràcies a vós, una salutació.

jose150520
Gráfico semanal de Grupo San José

Bon dia, m'agradaria que analitzéssiu Siemens Gamesa. En quina situació es troba? Gràcies. JM.AG.

Benvolgut inversor, bona tarda. Siemens Gamesa és un títol que està resistint bastant bé el fort temporal dels últims mesos. Al meu entendre, l'interessant és que el preu està dins d'un canal alcista bastant clar. Amb una zona de suport a la base d'aquest, ara els aproximadament 12 euros, i amb una resistència molt clara al ‘gap’ baixista setmanal dels 14,26 euros. De manera que l'ideal seria poder pujar al tren de les compres o bé a la zona de suport que presenta a la base del canal, o si finalment s'acaba tancant el buit baixista setmanal abans esmentat. Ja que des d'aquest moment tindrem un important senyal de fortalesa dels títols del fabricant d'aerogeneradors. Gràcies a vós, una salutació.

gamesa150520
Gráfico semanal de Siemens Gamesa

Hola, bones. Seríeu tan amable d'analitzar Santander i Merlin? Amb els suports i resistències més importants, si us plau. Moltes gràcies, una salutació. E.B.

Estimat lector, bona tarda. Us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest dijous vam publicar sobre els títols de l'entitat càntabra. No hi ha gaire més que afegir dins de la impecable tendència baixista de fons o primària del Santander. Veurem si aquesta zona dels aprox. 1,77 euros (els mínims de 2009) resisteixen o no. Si es perforessin amb claredat, la següent parada són els 1,50 euros. Ara bé, donada l'extrema sobrevenda, el títol podria rebotar amb força (fase de reacció) quan menys ens ho esperem. Com a nivells de resistència de curt termini tenim els successius màxims decreixents: els 2,06, els 2,20, els 2,36 i els 2,52 euros.

san150520
Gráfico mensual de Banco Santander

Quant a Merlin Properties, títol pel qual ens pregunten molt aquests últims temps, no hi ha gaire a dir. Tret que no tenim figura de retorn de les caigudes i presenta un suport als mínims de març (6,68) i per sota, i de major rellevància, els mínims històrics que va marcar poc després de la seva estrena al parquet, els 6,50 euros. És important que aquest últim nivell de preus resisteixi, ja que en cas contrari es situaria en caiguda lliure. I per dalt, pel costat de les resistències, tenim els 8,50 euros, l'últim màxim decreixent. Moltes gràcies a vós, una salutació.

merlin150520
Gráfico semanal de Merlin Properties

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

contador