Consultori d'anàlisi tècnica: Santander, IAG, Airbus, Grenergy, Vidrala, Beyond Meat, Lam Research i MercadoLibre

JM. Rodríguez
Bolsamania | 20 mai, 2020 14:18
Consultorio630

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Airbus, Beyond Meat, IAG, Lam Research, MercadoLibre, Vidrala, Grenergy i Santander.

AIRBUS GROUP
139,560
  • -1,23%-1,74
  • Max: 141,24
  • Min: 139,56
  • Volume: -
  • MM 200 : 145,32
17:55 18/10/24
Banco Santander
4,640
  • 1,28%0,06
  • Max: 4,67
  • Min: 4,55
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,30
17:35 18/10/24
Grenergy Renovables
35,900
  • 4,21%1,45
  • Max: 36,50
  • Min: 34,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 31,10
17:35 18/10/24
Short Term Long Term
Support
Résistance

Bona tarda, m'agradaria saber si podríeu analitzar les accions d'Airbus amb un objectiu a llarg termini. Moltes gràcies. JJ.S.

Estimat inversor, bona tarda. Airbus és avui dia un valor baixista, però això no vol dir que no s'hi pugui intentar entrar, sempre que es respecti el nivell de suport des del qual està reaccionant: els mínims de març. Aquí tenim un doble suport, que no doble sòl. O dit amb altres paraules, si cal intentar-ho a l'alça, hauria de ser ara, des de nivells de suport. Us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest dimarts vam publicar sobre el fabricant europeu d'avions. Moltes gràcies a vós, una salutació.

air2005202
Gráfico diario de Airbus

Benvolgut José María, primer de tot gràcies pel servei que presten. M'agradaria conèixer la vostra opinió sobre Beyond Meat. Moltes Gràcies. C.R.

Benvolgut lector, bona tarda. Beyond Meat és un valor que no em disgusta, ja que a principis de mes va aconseguir superar amb buit alcista la important zona de resistència que presentava en la part alta del canal baixista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de l'estiu. Dit això, si hagués d'entrar-hi ara, només m'ho plantejaria si aquest cerqués un suport ('throw back') a la part alta del canal baixista, abans resistència i ara suport: la zona dels aproximadament 99-100 dòlars. Gràcies a vós, una salutació.

bynd200520
Gráfico diario de Beyond Meat

Bon dia, José María. Limito l'interès de la present consulta abans de realitzar una bona inversió en IAG, actualment a preu de liquidació. No sé com quedarà tot el complex món de les aerolínies, però veig que el preu al qual cotitza és una bona ocasió d'entrar a IAG. Abans de fer res i sortir-ne escarmentat, us consulto a vós, per conèixer la vostra opinió, és a dir, si és moment d'entrar o d'esperar.

Estimat inversor, bona tarda. Vam analitzar IAG aquest dimarts, per la qual cosa us convido a llegir aquí l'anàlisi. Dit això, seguim sense figura de retorn de cap mena, i el rebot dels últims dies és simplement això, un rebot (fase de reacció) després d'un enfonsament de consideració. Però també és cert que per algun lloc s'ha de començar, és a dir, allò que ara és un simple rebot pot acabar sent una mica més. Això només ho sabrem amb el pas del temps. Al cap i a la fi, continuem tenint màxims i mínims decreixents i així és impossible pujar.

iag200520
Gráfico semanal de IAG

El que intento explicar-vos és que, quan el títol ens confirmi alguna mena de figura de retorn a l'alça, pot ser que sigui des de nivells més alts que els actuals. No ho descarteu. I ho farà quan ho faci tot el sector en bloc, de la mateixa manera que totes s'han desplomat en bloc, quan es recuperin ho faran també en bloc. Per tant, no tindria pressa per entrar a IAG en aquest moment, ni cap altra aerolínia. Prefereixo que sigui el preu el que em digui quan fer-ho, fins i tot sabent que pot ser que llavors el preu pugui ser més alt. Comprar més car, però amb més seguretat. Una salutació.

Hola, Sr. José María. En primer lloc, gràcies per les vostres didàctiques anàlisis setmanals i articles, que segueixo amb especial interès i atenció, sobretot per a nouvinguts com jo. Tinc accions al Nasdaq i m'agradaria, si us plau, saber què tal pinten tècnicament Lam Research Corp i MercadoLibre Inc. Moltes gràcies. Una salutació. I.SP.

Estimat lector, bona tarda. El Nasdaq és clarament alcista, i cotitza ja molt prop dels màxims anuals i històrics, ajudat a pujar sobretot pels denominats FANG. Dit això, Lam Research és impecablement baixista en termes de mitjà i de llarg termini. Al cap i a la fi, continuem tenint mínims i màxims creixents de llarg termini, així com una recta d'acceleració (directriu) que està actuant com a suport amb bastant precisió. De fet, l'última fuetada baixista s'ha frenat a la zona de suport del 61,8% d'ajust/reculada de les pujades prèvies. El que vol dir que, encara que violentes, aquestes encaixen dins dels paràmetres normals. I no seria gens estrany que des d'aquí intentés reestructurar-se de nou a l'alça a la recerca dels màxims anuals i històrics (344 dòlars). Al meu entendre, el que és realment importants d'aquest títol és que continua sent alcista en termes de llarg termini.

lam200520
Gráfico semanal de Lam Research

Quant a MercadoLibre, tres quartes parts del mateix, només que aquest és encara més alcista. De fet, recentment ha marcat nous màxims de tots els temps. És a dir, després de recolzar-se de nou en la directriu alcista, s'ha reestructurat a l'alça una vegada, i a més s'ha atrevit a marcar nous màxims històrics. Els dos títols són un clar mantenir. Moltes gràcies a vós, una salutació.

mercado200520
Gráfico semanal de MercadoLibre

Bon dia José María. Interpreto que l'anàlisi tècnica i fonamental van de bracet. Us en demano un de Vidrala, tenint en compte que espero que en els subsegüents resultats trimestrals de l'empresa s'hi reflecteixi la gran quantitat d'envasos de vidre que s'estan consumint, en detriment, per exemple, de la cervesa de barril, que ha caigut a zero. Perquè s'està demostrant que el consum domiciliari és molt alt. Moltes gràcies, sempre segueixo els vostres encertats consells. J.sc.

Benvolgut inversor, bona tarda. L'anàlisi tècnica és una radiografia de la companyia. Ens diu si alguna cosa està malament, si alguna cosa s'ha trencat i s'està posant lletja. O si per exemple la fractura ha soldat correctament i la recuperació va en la bona direcció. Tan simple com això. I el fonamental sol anar-li al darrere. Diguem que els preus s'avancen als fonamentals, a les verdes i a les madures, però sens dubte estan relacionats.

Dit això, Vidrala, malgrat les caigudes de febrer i de març, continua sent un títol alcista a mig i llarg termini. A curt termini, el que tenim és un canal alcista on els mínims de l'última gran caiguda s'han recolzat a la base d'aquest, per definició suport. I poc més se'n pot dir, ja que el normal és que, amb les seves correccions contra tendència (fases de reacció), aquest intenti reestructurar-se de nou a l'alça amb objectiu als màxims anuals, que també són els històrics. Moltes gràcies a vós, una salutació.

vid200520
Gráfico semanal de Vidrala

Hola, bon dia. M'agradaria saber quina és la vostra opinió sobre Grenenergy. Com veieu el seu recorregut i el seu preu objectiu? Moltes gràcies. I.P.

Estimat lector, bona tarda. Diguem que Grenergy ha perdut ‘momentum’ (velocitat de creuer) alcista. Va perforar la base (suport) del canal alcista i aquest ha funcionat com a resistència ('pull back'). Però malgrat això, Grenergy és un títol alcista, o ho serà mentre respecti l'important suport que presenta en els mínims de març, els 8,50 euros. Mentre que pel costat de les resistències tenim l'últim màxim decreixent de 14,25 euros. Aquestes són les dues zones de control a vigilar en aquest moment. Sí, ho sé, queden molt allunyades dels preus actuals, però el mercat és el que ens diu quines són les zones de control claus. El que és clar és que és crucial que es respectin els mínims de març si volem tenir l'esperança que, amb el pas del temps, intenti reestructurar-se de nou a l'alça. Moltes gràcies a vós, una salutació.

gre200520
Gráfico semanal de Grenergy

Bon dia. A la fi d'abril vaig comprar 10000 accions del Santander a 1,98 euros. La veritat és que ho vaig fer pensant exclusivament a molt llarg termini, a tres-quatre anys vista, perquè ja només pel dividend crec que és un caramel. Quin nivell de resistència hauria de superar per començar a pensar en un canvi de tendència? Moltes gràcies José María per tots els vostres consells. Salutacions des de Cuenca. G.RC.

Benvolgut inversor, bona tarda. Figura de retorn no en tenim per al Santander, la qual cosa no vol dir que no puguem assistir a importants rebots contra tendència. I a més el tenim a les portes de la important zona de suport dels 1,77 euros, els mínims de 2009. El que vol dir que, en teoria, es donen les condicions per rebotar amb certa fortalesa, sense deixar de ser baixista per això. Acció-fase de reacció. Estem molt lluny de veure cap figura de retorn per a aquest títol, o aquest sector. Com m'agrada comentar, els moviments són gairebé sempre sectorials. El Santander començarà a recuperar quan ho faci BBVA, BNP, Société, és a dir, tota la banca europea en bloc.

san200520
Gráfico mensual de Banco Santander

I aquest índex, el sectorial bancari europeu es troba a mínims històrics. O millor dit, ara mateix està intentant fer un sòl després de recolzar-se en tres ocasions en els mínims de març. Si pot ser una bona oportunitat a llarg termini, és probable. Però no sabem si abans la caiguda es frenarà aquí, o si ho farà des del suport dels 1,50 euros, els mínims de 1998 i de 2002. Però insisteixo, el Santander pujarà quan el sector bancari europeu construeixi figura de retorn, cosa que a dia no tenim ni l'esperem. Us convido a llegir aquí l'anàlisi acabada de sortir del forn que hem fet sobre l'entitat càntabra. Moltes gràcies a vós, una salutació.

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

contador