Sis valors a tenir molt en compte avui dilluns per anàlisi tècnica

Atents a la superació a Aena, en la sessió d'avui, dels màxims històrics

César Nuez
Bolsamania | 30 gen, 2017 10:13 - Actualitzat: 10:13

La setmana tornarà a estar marcada per la publicació de resultats empresarials. A Espanya, segueixen anunciant els seus comptes els bancs.

Pujades molt interessants les que vam poder veure, divendres passat, a Aena. Des de fa dies que comentem que Aena és un dels valors a tenir molt en compte per a les properes jornades i és que es troba cotitzant en els voltants dels màxims de tots els temps. El passat dia 13 la companyia va superar els màxims històrics però tot seguit es va prendre un descans que ha pogut arribar ja a la seva fi. Estarem molt pendents d'un tancament per sobre dels 137,85 euros ja que deixaria al valor de l'IBEX-35 en pujada lliure amb moltes probabilitats perquè acabem veient un atac als 142 euros.

Gas Natural està donant forma a un triangle simètric des que aconseguís pujar-se per sobre de la mitjana de 200 sessions. Aquestes figures són de continuació de tendència i solen trencar-se a 2/3 de la seva finalització pel que creiem que podria estar a prop el punt de fuita alcista. La confirmació d'aquest moviment a l'alça ho tindríem amb la superació dels màxims aconseguits en el que portem de 2017 que registrés en els 18,04 euros. Sembla factible que en les properes setmanes puguem veure un atac als màxims del passat any en els 19,35 euros.

Les pujades de les últimes sessions de la setmana passada a BME han acostat la seva cotització a resistències importants del curt termini. Des de fa un parell de mesos que el valor es ve movent en una banda lateral i podria ser a punt de confirmar un canvi de tendència. Per a això hauríem d'esperar al fet que superés la resistència dels 29,37 euros, part alta de la banda lateral actual. Això ens podria fer pensar en el començament d'un nou impuls alcista d'almenys 3 euros.

Talgo segueix guanyant posicions després de veure com el dijous aconseguia superar la resistència dels 4,60 euros. Després de més d'un mes de consolidació el valor confirma el recolzament en la mitjana superada de 200 sessions i busca atacar els màxims de novembre situats en els 5,10 euros. No obstant això, per arribar a aquests preus, hauria de superar l'últim escull que presenta el valor en forma de resistència, els 4,75 euros.

El Santander sembla que busca cobrir el gap alcista que es va deixar dimecres passat en els 5,05 euros. La companyia ens podria estar donant un nou punt d'entrada amb la formació d'un throw back (figura de continuació de tendència) a la part alta de la banda lateral que aconseguia superar en l'equador de la setmana. El seu aspecte tècnic segueix sent impecable i creiem que podria continuar guanyant posicions fins al nivell dels 5,82 euros. No apreciarem una complicació tècnica mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 5 euros.

Magnífica figura tècnica la que va aconseguir realitzar, divendres passat, el Sabadell. El banc va cobrir el gap alcista que es deixés el dimecres i sembla que podria ser imminent el començament d'un nou impuls alcista després de recolzar-se en la mitjana de 200 sessions. El primer objectiu de pujada es troba en els 1,476 euros, màxims del gap a la baixa que es deixés després del Brexit però creiem que podria anar molt més allà, concretament fins als voltants d'us 1,65 euros.

contador