Jefferies eleva la valoració de BBVA, Caixabank i Sabadell i retalla la de Popular

Manté sense canvis la valoració de Santander a 4,40 euros

  • En canvi, eleva el preu objectiu de BBVA fins 7,70 euros des de 7 euros
  • Millora el preu de Sabadell fins a 1,75 des d’1,55 i el de Caixabank fins a 4 des del 3,30
  • Per contra, retalla la valoració de Popular fins a 0,80 euros des del 0,95 euros
César Vidal
Bolsamania | 11 mai, 2017 12:38 - Actualitzat: 12:38
ep francisco gonzalez bbva
El president de BBVA, Ignacio González

Jefferies, una de les companyies més exigents amb la valoració del sector bancari espanyol, ha realitzat alguns ajustaments significatius per als principals bancs que cotitzen en borsa.

BBVA
9,302
  • -0,77%-0,07
  • Max: 9,32
  • Min: 9,13
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,39
17:35 20/12/24

Per exemple, ha elevat la valoració de BBVA fins a 7,70 euros per acció des dels anteriors 7 euros i ha reiterat el consell de 'mantenir'. També ha elevat el preu objectiu de Caixabank fins a 4 euros des del 3,30 (reitera 'mantenir') i el de Sabadell fins a 1,75 euros des d’1,55 (reitera 'mantenir').

Jefferies també ha augmentat lleugerament el preu de Bankinter fins a 6,10 euros des de 6 euros (reitera 'infraponderar' - reduir el valor en cartera). A més, manté el preu de Bankia a 0,80 euros i el de Banc Santander a 4,40 euros (en tots dos casos reitera 'infraponderar').

Finalment, ha retallat la valoració de Banc Popular fins a 0,80 euros per acció des dels anteriors 0,95 euros per títol (reitera 'infraponderar'). Tot això després de valorar els resultats del primer trimestre presentats per aquestes entitats financeres.

Les valoracions de Jefferies són molt negatives per a Bankinter, Bankia i Santander, ja que en aquests casos es troben gairebé un 30% per sota del seu preu actual de mercat. Les de Sabadell i Caixabank també són negatives, tot i que són 'només' un 6% menors que la cotització en borsa. En el cas de Popular i BBVA, la valoració és gairebé idèntica que el preu de mercat actual.

En el cas de Santander, aquests experts ja van emetre un informe fa un parell de setmanes, en què explicaven la seva visió sobre l'entitat presidida per Ana Botín. "La tendència al Brasil ha estat millor del que s'esperava durant el primer trimestre i dóna suport modestes revisions a l'alça. No obstant això, seguim un 10% per sota del consens per 2019 i veiem car el valor (1,4 vegades el seu valor en llibres amb un RoTE esperat de l’11% el 2019). Hi ha oportunitats més atractives al sector", van comentar aquests experts.

En relació a BBVA, el banc que consideren més atractiu dins del seu escàs interès pel sector bancari espanyol, afirmen que han elevat lleugerament la seva previsió de resultats gràcies a la contínua fortalesa del negoci a Mèxic, afavorida a més pel tipus de canvi i també per una generació de capital millor del que s'esperava el primer trimestre. També destaquen el posicionament del banc en mercats amb tipus d'interès a l'alça, tot i que alhora la seva exposició a Turquia els fa mantenir certa cautela amb l'entitat presidida per Francisco González.

Un banc al qual Jefferies també ha elevat la valoració de manera important és Caixabank, gràcies a la incorporació de l'entitat portuguesa BPI i l'atractiu del fort posicionament del banc al mercat espanyol, on obté resultats destacats en comissions, amb una sòlida taxa de cobertura i una positiva previsió de beneficis. No obstant això, el fet que cotitzi a 1,2 vegades el seu valor en llibres motiva el seu consell de 'mantenir'.

En el cas de Sabadell, Jefferies destaca que ha realitzat un "ús substancial" de la liquiditat proporcionada pel BCE i el Banc d'Anglaterra, cosa que donarà suport el seu marge d'interessos durant els propers trimestres. També destaca una aportació positiva de l'apreciació de la lliura per als comptes de TSB.

En analitzar Bankia, aquests experts no es mostren gens positius i assenyalen que les operacions de trading han aguantat els seus comptes del primer trimestre, però que el compte de resultats no és atractiva. El marge d'interessos s'ha situat per sota de les seves estimacions, a causa dels febles marges i volums. En aquest escenari, han revisat a la baixa les seves previsions per als propers trimestres.

Pel que fa a Banc Popular, Jefferies justifica la seva retallada de valoració per la revisió a la baixa de les ràtios de capital realitzada per la pròpia entitat. El banc té ara un dèficit de capital de 1.700 - 2.000 milions d'euros respecte a la ràtio de capital CET gener requerit i pot necessitar provisions addicionals de 2.400 milions d'euros per elevar la seva taxa de cobertura fins als mateixos nivells que la competència.

Aquests experts han reduït la seva previsió sobre el marge d'interessos i afegeixen que "el banc explora maneres d'augmentar el seu capital de manera orgànica, però algun recurs al mercat sembla probable" (ampliació de capital). El fet que Popular pugui ser comprat per un altre rival també ofereix una mica de protecció a la seva valoració actual.

Finalment, Jefferies comenta que Bankinter ha vist com el seu marge d'interessos ha estat aguantat per la contribució del negoci a Portugal, però que aquest efecte positiu se suavitzarà a mig termini i les seves previsions es mantenen estables.

contador