Santander reitera la seva confiança en Grifols: "Al preu actual, és oportunitat de compra"

Valora les accions en 27,80 euros per títol, el triple que el preu actual

César Vidal
Bolsamania | 12 gen, 2024 13:00 - Actualitzat: 13:05
ep archivo   fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els experts de Banco Santander han reiterat la seva confiança en Grifols després de la conferència amb analistes celebrada aquest dijous. Tot i els dubtes d'altres empreses d'inversió, el banc espanyol ha reiterat el consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 27,80 euros.

Grifols-A
10,155
  • 0,79%0,08
  • Max: 10,24
  • Min: 10,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,74
09:22 20/09/24

Segons la seva anàlisi, publicada aquest divendres, “la relació de Grifols amb Scranton es limita a: (1) Haema & BPC, que aporta 30 milions d'euros a EBITDA als comptes de Grifols, més un préstec de 95 milions de dòlars de Grifols a Scranton per finançar les adquisicions de Haema & BPC el 2018, i (2) un pagament de lloguer de 6,3 milions d'euros de Grifols a Scranton relacionat amb la seu de Grifols. Totes les taxes de préstec i els acords de preus entre els dos són auditats i estan en línia amb els preus del mercat. La família Grifols controla menys del 20% de Scranton, per la qual cosa és més independent del que inicialment pensàvem”.

D'altra banda, indiquen que "la gerència també es va comprometre a no adquirir Haema & BPC i utilitzar tots els ingressos de Shanghai RAAS (N/R) per pagar el deute. Pel que fa a aquest acord, la gerència va reiterar que el procés va per bon camí, esperant-ne el tancament al primer semestre 2024. No hi ha sancions en cas que alguna de les parts involucrades cancel·li l'acord”.

"Finalment", comenten que Grifols espera "resultats sòlids al quart trimestre del 2023 (29 de febrer) i estima una recuperació significativa del FCF (Flux de Caixa Lliure) el 2024 gràcies a una millor gestió d'inventari, reduccions del cicle de vida del producte i menors tarifes dels donants”.

Tot i això, reconeixen que "tot i tots aquests missatges tranquil·litzadors, l'acció va caure dijous un 16%". Segons la seva opinió, "això es deu a una reavaluació del perfil de risc de la companyia després de l'informe de Gotham City Research (GCR), particularment sobre l'acord amb Shanghai RAAS, en cas que tot això acabi afectant el resultat de la transacció".

En aquest sentit, afegeixen que "el fet que no hi hagi sancions que protegeixin l'acord també hi pot haver afegit més pressió".

En qualsevol cas, destaquen que "reiterem la nostra convicció que l'acord es tancarà durant els propers mesos. Vam parlar amb la gerència després de la trucada i van reiterar que el procés va per bon camí i que els passos restants són força senzills".

Segons la seva valoració, "Shanghai RAAS és un actiu excel·lent, com ho reflecteixen el creixement de vendes de dos dígits, un EBITDA d'aproximadament 500 milions d'euros, marges del 40% i una posició de caixa neta superior als 1.000 milions d'euros".

Per això, no veuen "cap incentiu perquè Haier, una empresa amb bona reputació i ingressos de 50.000 milions d'euros, trenqui l'acord i perdi l'oportunitat de convertir-se en el principal accionista d'aquest actiu de creixement ràpid, que encaixa bé en el seu model de negoci (particularment a Diagnòstic Grifols)".

De la banda financera, reiteren que "l'informe de Gotham City Research no canvia la nostra valoració, estimacions o percepció de palanquejament sobre l'emissor".

Per tot això, conclouen que “Grifols és una oportunitat de compra a aquests nivells”. Com a "catalitzadors a curt termini", esmenten els "resultats de l'any fiscal 23 (29 de febrer), el resultat de l'assaig de la fase III de fibrinogen (esperada per al primer trimestre), el tancament de l'acord Shanghai RAAS (esperat per a el primer semestre) i el Dia de l'Inversor (previst també el primer semestre)”.

contador