Pujada de JP Morgan a Air France-KLM: "Cels més blaus al davant"

La companyia novaiorquesa recomana sobreponderar i en millora en gairebé un euro el preu, fins als 2,25 euros

Álvaro Estévez
Bolsamania | 22 feb, 2023 15:03
france l etat pret a soutenir air france klm en cas de recapitalisation dit le maire 20220510082022

Recolzament de JP Morgan a Air France-KLM. La compamnyia novaiorquesa s'ha mostrat molt optimista amb l'aerolínia francesa, a la qual milloren de 'neutral' a sobreponderar i els títols de la qual reben una alça del seu preu objectiu de gairebé un euro, fins als 2,25 euros des dels 1,55 anteriors. “Més cels blaus al davant. Air France-KLM emergeix estructuralment més ben posicionada enfront de la situació preCovid”, subratllen.

AIR FRANCE - KLM
8,828
  • -0,72%-0,06
  • Max: 8,98
  • Min: 8,83
  • Volume: -
  • MM 200 : 6,57
17:55 20/09/24

Segons aquests analistes, aquesta millora respon a la “millora dels marges derivada de la reestructuració en curs, l'eliminació de les restriccions a les ajudes estatals i la reobertura dels vols de llarga distància”. “AF-KLM va registrar un marge EBIT del 4,5% el 2022, superior al del 2019. Esperem que la història de la reestructuració postCovid continuï desenvolupant-se, donant lloc a un augment estructural dels marges davant la situació anterior a la pandèmia”, expliquen.

Així mateix, JP Morgan destaca que, aquest proper abril, AF-KLM "refinançarà els seus híbrids estatals francesos sense restriccions i la major part de l'ajuda restant es reemborsarà al llarg del 2023".

Amb tot, els experts del banc nord-americà reconeixen que “la història dista molt de ser perfecta”, ja que “queden per adoptar mesures per ajudar a reparar la posició negativa dels fons propis, així com un flux de caixa lliure limitat mentre es tornen les ajudes salarials franceses/holandeses”. Tot i això, afegeixen, “la relació risc-recompensa ens sembla atractiva”.

“L'últim any, AF-KLM ha tingut un rendiment inferior al d'IAG i Lufthansa i creiem que s'hauria de continuar reduint malgrat la bona ratxa registrada fins ara. Les nostres previsions d'EBIT per al 2023, el 2024 i el 2025 augmenten un 25%, un 8% i un 8%, respectivament. El nostre preu objectiu per al desembre del 2024 augmenta un 45%, fins als 2,25 euros, a causa de l'increment de les previsions”, sentencien.

Finalment, la companyia dirigida per Jamie Dimon destaca els “vents de cua a llarg termini” per a la companyia francesa a causa de la “xarxa més diversificada, amb fortes posicions a Transatlàntic, Amèrica Llatina i Àsia”.

Els vols transatlàntics s'acosten novament a la capacitat anterior a la pandèmia. Tot i això, esperem que l'equilibri entre demanda i oferta afavoreixi els rendiments en la reobertura d'Àsia (Xina) i Sud-amèrica (els rendiments augmenten un 40% enfront del 19 del quart trimestre amb un 11% menys de capacitat)”, conclouen.

contador