La companyia catalana creu que permetria accelerar el procés de descarbonització de la petroliera espanyola
Els analistes de Banc Sabadell qualifiquen de “positiva” la possible aliança de PTTEP amb Repsol en energies renovables. Segons aquests experts, la notícia era "esperada", ja que "era conegut que la cartera estava a la venda", però un acord en aquest front permetria a la companyia espanyola "accelerar el seu procés de descarbonització finançant el capex previst en renovables (4.300 milions d'euros per assolir els 6.000 MW el 2025 enfront dels 2.000 MW actuals)”.
"Fins ara, Repsol podria haver venut el 49% de tres carteres d'actius més petites (Delta i Kappa a Pontegadea i Valdesolar al fons Infrared) i col·locat el 25% de Repsol Renovables a EIP i Crédit Agricole el 2022 per 905 milions d'euros euros. A finals del 2022 va comprar 7.700 MW de projectes en desenvolupament a Asterion Energies i el setembre va adquirir ConnectGen amb una cartera de projectes de 20.000 MW”, indiquen des de Sabadell.
La companyia catalana atorga a la companyia dirigida per Jon Josu Imaz una recomanació de compra amb un preu objectiu de 17,03 euros, xifra que representa un potencial alcista del 10% respecte als preus de tancament d'aquest dimarts.
Segons ha publicat aquest dimecres el diari Cinco Días, la petroliera tailandesa PTTEP ha irromput a la licitació pel projecte Ebre, la venda d'una participació minoritària en una cartera de renovables de Repsol de 600 MW, valorada en 800 milions d'euros. Fonts properes a l'operació apunten que Repsol encara no s'ha pres una decisió i que compta amb altres ofertes. La idea és trobar un aliat estratègic per desenvolupar renovables de cara al futur.
La companyia espanyola va dissenyar el 2020 una estratègia per virar el focus del seu negoci a les energies renovables i esdevenir una companyia neutra en carboni per al 2050. El full de ruta dissenyat per Imaz i el seu equip contemplava inversions per més de 18.000 milions d'euros fins al 2025, dels quals 5.500 milions es destinarien a projectes de baixes emissions de carboni.
Cal assenyalar que la cotitzada a l'IBEX 35 va comunicar el juliol passat que havia complert tots els objectius previstos dos anys abans del previst i que revisaria el seu Pla Estratègic al primer trimestre del 2024.
Els experts de Bankinter també són molt positius amb el futur del valor, al qual han elevat el preu objectiu fins als 17,90 euros per acció des dels anteriors 15,10 euros per títol. Segons la seva opinió, hi ha diversos factors que justifiquen aquesta pujada de valoració.
Entre ells, els experts del banc taronja destaquen les bones perspectives del petroli i el gas després de les últimes pujades, així com un esperat augment d'exposició a les energies reexpedibles després de la venda d'actius al Canadà i la compra d'actius renovables als Estats Units. "S'aproxima al seu objectiu d'assolir els 20.000MW instal·lats el 2030. Els principals projectes renovables es troben a Espanya, els EUA, Xile i Itàlia", destaquen.
De la mateixa manera, Bankinter també destaca que "la retribució a l'accionista és una de les grans fortaleses" de Repsol, ja que "ofereix una rendibilitat per dividend estable (5,1%)".