Enagás: RBC i Renta 4 redueixen la seva valoració després de la retallada del dividend

La companyia canadenca no veu sostenible la retribució d'1 euro per acció a partir del 2027

César Vidal
Bolsamania | 26 feb, 2024 10:54
ep archivo   fachada de la sede de enagas a 3 de abril de 2023 en madrid espana la empresa nacional
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Renta 4 i RBC Capital Markets han reduït la valoració d'Enagás després de la retallada del dividend anunciat la setmana passada pel gestor del sistema gasista espanyol.

Enagas
13,700
  • -0,51%-0,07
  • Max: 13,86
  • Min: 13,62
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,43
17:35 19/09/24

En el cas d'RBC, la companyia canadenca ha reiterat el consell d'infraponderar el valor, i n'ha reduït el preu objectiu a 13 euros per acció des dels anteriors 13,50 euros per títol.

"Enagás necessitava retallar el dividend per preservar el balanç per la millora de les perspectives a mitjà termini de les inversions en hidrogen verd", expliquen els seus experts.

"Aquesta és una decisió que apreciem, però tot i així l'acció cotitza amb una prima de valoració enfront d'altres parells regulats europeus amb millors perspectives", afegeixen.

"La companyia encara manté més de 2.000 milions d'euros en actius de la seva expansió internacional que ofereixen retorns baixos o nuls, i el dividend d'1 euro per acció ens sembla massa optimista a partir del 2027", opinen. Per això, reiteren el consell d'infraponderar i en baixen el preu objectiu a 13 euros.

RENTA 4 RETALLA LA SEVA VALORACIÓ, ENCARA QUE ÉS MÉS POSITIU

Des de Renta 4, tot i que també n'han retallat la valoració, són més positius amb Enagás i reiteren el consell de mantenir el valor, amb un preu objectiu de 17,52 euros (enfront de l'anterior de 18,14 euros).

"Després de revisar les nostres estimacions, hem ajustat la nostra suma de parts lleugerament a la baixa, recolzant-nos en la revisió de valoració del laude per GSP, un lleuger ajustament de participades i menor dividend, que no són compensats per la millora en el deute net. Sota aquestes noves hipòtesis, reduïm el preu objectiu a prop d'un 2% i reiterem la recomanació de mantenir” comenten els seus analistes.

contador