Els experts beneeixen el pla de Grifols per retallar despeses i eleven la seva valoració

Bankinter eleva el consell a comprar i Barclays l'augmenta fins a mantenir

César Vidal
Bolsamania | 16 feb, 2023 12:40
ep archivo   grifols
GRIFOLS - Archivo

Diversos experts han millorat el consell i la valoració sobre Grifols després del pla anunciat aquest dimecres per la farmacèutica, amb l'objectiu de retallar costos anualitzats per valor de 400 milions d'euros.

Grifols-A
10,075
  • 0,15%0,02
  • Max: 10,25
  • Min: 10,01
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,74
17:35 19/09/24

És el cas dels analistes de Bankinter, que han elevat la seva recomanació a comprar des de mantenir i el preu objectiu fins als 16 euros per acció des dels 11,75 euros.

"Els estalvis equivalen al 7% de les vendes i, estimem que millorarà el marge EBIT del 13% actual al 20% el 2024, xifra inferior als nivells prepandèmia però que suposa una millora indubtable. El 2015-2020 el marge EBIT mitjana va ser del 22%”, expliquen.

"Aquestes mesures s'haurien de reflectir en una retallada important de la ràtio deute financer net/Ebitda des de 8,2 vegades actual a nivells de 4,3 vegades el 2024. No s'anuncien desinversions, si es compleixen aquests objectius no les veiem necessàries per alleujar l'estructura financera del grup", afegeixen.

Per part seva, el banc britànic Barclays ha millorat el seu consell a neutral des d'infraponderar i el seu preu objectiu, fins als 13,50 euros des dels anteriors 9 euros.

"Esperem un fort creixement d'ingressos i resultats a partir d'ara. Tot i això, el palanquejament continua sent una preocupació", expliquen aquests experts per no ser més positius amb el valor.

SABADELL I CITI REITERAN COMPRAR

"A falta que s'executi el pla i es materialitzin els estalvis previstos, valorem positivament l'objectiu d'aconseguir una organització més eficient", expliquen els analistes de Banc Sabadell, que han reiterat el consell de comprar i la valoració de 20 euros.

"Encara que els terminis són llargs, les mesures van en la bona direcció i reflecteixen un gir estratègic des de l'entrada del nou president (Steven Mayer), sobre el qual hi havia dubtes pel que fa a la capacitat per implantar canvis de pes en l'organització".

Per part seva, els experts de Citi han reiterat el seu consell de comprar i destaquen que les mesures anunciades retallaran un 10% la seva base de costos.

"Esperem que aquestes mesures, així com els recents comentaris positius de CSL/Takeda sobre la millora de la dinàmica del mercat de plasma, siguin ben rebuts pel mercat. També seguim argumentant que s'exageren les amenaces competitives" d'altres empreses que desenvolupen productes alternatius als de Grifols, conclouen des del banc nord-americà.

BERENBERG TAMBÉ REITERA COMPRAR

A més, els experts de Berenberg, que aquesta mateixa setmana havien retallat la seva valoració fins als 23,80 euros, però havien reiterat el consell de comprar, destaquen que "el nou president executiu realment ha sacsejat l'estructura de Grifols".

Segons la seva valoració, "els canvis són importants i mostren una sensació d'urgència que marca un clar canvi respecte al passat, cosa que potser es deu tant a la frustració com a l'exigència dels inversors".

contador