Barclays retalla Iberdrola a 'mantenir' i el preu objectiu a 12,40 euros per acció

El consens atorga a l'energètica una valoració semblant

César Vidal
Bolsamania | 23 gen, 2024 12:27
iberdrola confa en schneider electric para impulsar la eficiencia energtica de la mayor planta de hidrgeno verde en europa jpg

Els experts de Barclays han retallat la seva recomanació sobre Iberdrola fins a mantenir des de sobreponderar, i n'han rebaixat el preu objectiu fins als 12,40 euros per acció des dels anteriors 13,30 euros per títol.

Iberdrola
13,385
  • -1,33%-0,18
  • Max: 13,69
  • Min: 13,34
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,53
17:35 19/09/24

"Les empreses d'electricitat integrades europees són el nostre segon subsector preferit, per sota de les elèctriques regulades. Enel és la nostra acció favorita, i baixem el consell sobre Iberdrola perquè l'acció ara reflecteix vuit anys de valor implícit a la cartera de renovables, per sobre de la mitjana de la resta de promotors", argumenten des del banc anglès.

Segons la seva opinió, "això reflecteix plenament les fortes ambicions de creixement d'Iberdrola en aquest mercat i també valora correctament el segon projecte d'energies renovables més gran al sector elèctric europeu".

Una altra de les seves raons per retallar el consell és que no esperen "catalitzadors importants el 2024", ja que la seva previsió és que segueixi centrant el focus en la "disciplina financera" i en l'"execució dels seus projectes".

El consens d'analistes de FactSet atorga al títol un preu objectiu mitjà de 12,42 euros, una valoració semblant a la realitzada aquest dimarts pels experts del banc anglès.

Recentment, Iberdrola va elevar el dividend a compte un 12,2% i repartirà 0,202 euros per acció el proper 31 de gener als que optin per cobrar-lo en efectiu.

Aquest dividend a compte de l'exercici 2023 es completarà amb el dividend complementari que la companyia preveu abonar al mes de juliol, si així ho aprova la Junta General d'Accionistes.

A més, la companyia va anunciar fa uns dies un reforç de la seva aliança estratègica amb Norges Bank mitjançant una coinversió de més de 2.000 milions d'euros a Espanya i Portugal als propers tres anys.

El fons sobirà de Noruega és un dels accionistes principals de l'energètica, amb una participació superior al 3% des de fa més de set anys.

contador