Bankinter eleva Acerinox a 'comprar' i n'augmenta la valoració fins als 11,40 euros

"Valorem positivament la capacitat de generació de caixa", assenyala el banc

César Vidal
Bolsamania | 16 nov, 2023 13:17 - Actualitzat: 13:17
ep archivo   foto aerea de la fabrica de acerinox en north american stainless kentucky eeuu
ORACLE - Archivo

Els analistes de Bankinter han elevat el consell sobre Acerinox fins a comprar des de neutral i el preu objectiu de les seves accions fins als 11,40 euros des dels anteriors 11 euros.

Acerinox
9,820
  • 3,70%0,35
  • Max: 9,83
  • Min: 9,58
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,62
17:35 19/09/24

"Valorem positivament la capacitat de generació de caixa en un entorn de creixement més baix, que està afavorint la contenció del deute financer net (DFN)", assenyalen sobre el fabricant d'acer inoxidable.

En aquest sentit, afegeixen que la seva valoració suposa un EV (Valor d'Empresa)/Ebitda implícit encara conservador de 5,4 vegades (enfront de la mitjana històrica al voltant de 6 vegades).

"A curt termini, no s'espera una millora en Ebitda, però sí generació de caixa addicional per finalitzar l'any amb la DFN inferior a la del desembre del 2022. Els inventaris s'han normalitzat als EUA i Europa, per la qual cosa l'augment a la visibilitat de la demanda serà el catalitzador a mitjà termini”, expliquen.

També destaquen "les positives perspectives a la divisió d'Aliatges Alt Rendiment", que suposen el 21% del benefici brut d'explotació (Ebitda).

Finalment, justifiquen el consell de comprar per un potencial alcista del 14% sobre el preu de mercat, així com una rendibilitat anual per dividend esperada del 6%. "Les nostres projeccions i hipòtesis de valoració continuen sent conservadores, enfront d'un entorn de demanda encara incert i el manteniment de preus del níquel baixos", conclouen.

contador