Així valoren els analistes els resultats de Bankinter: aquestes en són les claus

En destaquen la pressió sobre el marge d'interessos i la fortalesa de les comissions

César Vidal
Bolsamania | 24 oct, 2024 18:09
ep archivo   letrero de bankinter
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Els resultats de Bankinter "confirmen que el marge d'interessos ha tocat sostre", segons expliquen els analistes de Jefferies després de conèixer les xifres del banc corresponents al tercer trimestre. Les seves accions han caigut un 3% i han estat de les més baixistes a l'IBEX aquest dijous.

Bankinter
7,414
  • 0,93%0,07
  • Max: 7,43
  • Min: 7,38
  • Volume: -
  • MM 200 : 7,15
09:44 28/10/24

Segons Jefferies, "la feblesa dels marges planteja un risc" per a la previsió del banc d'augmentar el marge d'interessos anual en un 5% el 2024

Aquests experts, que aconsellen mantenir el valor, amb una valoració de 7,50 euros, destaquen que els números "confirmen que el marge net d'interessos ja va assolir el punt màxim, amb els marges sobre actius estrenyent-se".

Segons la seva valoració, "és improbable" que Bankinter aconsegueixi tancar l'exercici amb una pujada del 5% al ​​marge d'interessos, malgrat el "comportament millor del previst" de les comissions, uns costos que "evolucionen en línia" i unes tendències de provisions que "tendeixen a ser a la part superior de la guia de 35-40 punts bàsics" del cost del risc.

En la mateixa línia, els analistes de Renta 4, que aconsellen mantenir el valor, amb un preu objectiu de 8,33 euros, afirmen que “els resultats del tercer trimestre s'han situat alineats amb les nostres estimacions i les del consens”.

En aquest sentit, indiquen que "es confirma el deteriorament del marge d'interessos, que acusa més l'augment del cost dels dipòsits i no tant per un descens abrupte de la rendibilitat del crèdit".

Tot i això, consideren que "les xifres són positives, i confirmen no només el model de negoci del banc, amb elevat ROE del 17%, més pes de les comissions netes i fort creixement de volums, sinó també per la major contribució del negoci internacional, amb Portugal i Irlanda aportant 16% del marge brut".

Per part seva, els analistes d'IG afirmen que "tot i l'entorn de tipus d'interès més baixos i la pressió als marges, Bankinter ha demostrat la seva capacitat per adaptar-se i mantenir una tendència de creixement positiva".

Aquests experts destaquen que "el seu enfocament en la diversificació d'ingressos, la gestió eficient de costos i l'expansió internacional li ha permès consolidar una posició de fortalesa al sector bancari espanyol".

I "encara que el context econòmic actual planteja reptes, l'estratègia a llarg termini de l'entitat suggereix que està ben posicionada per superar aquestes dificultats i continuar oferint resultats sòlids", conclouen.

Com a factor més positiu, destaquen que "el retorn sobre recursos propis (ROE) del banc se situa en un impressionant 17,1%, fet que demostra la capacitat de l'entitat per generar valor per als seus accionistes".

Finalment, Barclays, que aconsella infraponderar, amb una valoració de 7,70 euros, afirma que "el benefici net del tercer trimestre va estar en línia amb el consens, amb una millora a les comissions, però una reducció al marge d'interessos, desaccelerant-se abans que les expectatives".

contador