Trump pressiona el govern de Geòrgia perquè "busqui" vots al seu favor

Harris qualifica l'intent de Trump com un "abús de poder descarat i audaç"

Per

Bolsamania | 04 gen, 2021

Actualitzat : 10:14

El president sortint dels Estats Units, Donald Trump, ha mantingut una llarga trucada telefònica amb el secretari d'Estat de l'estat de Geòrgia, Brad Raffensberger, durant la qual l'hauria pressionat perquè "busqués" els vots suficients per capgirar el resultat de les eleccions presidencials del 3 de novembre, durant les quals Trump va ser derrotat pel candidat demòcrata, Joe Biden.

El diari The Washington Post ha informat d'aquesta conversa i ha publicat que compta amb un enregistrament que dura més d'una hora. A la conversa, Trump ordena Raffensperger a "buscar 11.780 vots, un més dels que tenim, perquè nosaltres guanyem en aquest estat". L'avantatge de Biden sobre Trump va ser de 12.700 vots.

"No és possible que perdi Geòrgia. No és possible. Guanyem per centenars de milers de vots", afirma Trump a l'enregistrament. "La gent de Geòrgia està enfadada. La gent del camp està enfadada i no hi ha res dolent en dir, com dir-ho... que has recalculat", afegeix. "Bé, senyor president. El recurs que té, les dades que té, són erronis", respon Raffensperger.

El mateix Trump ha publicat al seu compte personal a Twitter que va parlar amb Raffensperger dissabte i va tractar qüestions com el resultat al comtat de Fulton o "el frau en la votació a Geòrgia". "No volia o podia respondre a preguntes sobre el frau dels vots sota la taula, la destrucció de paperetes, 'votants' de fora de l'estat, votants morts i més. No tenia ni idea!", ha relatat.

Raffensperger, per la seva banda, ha contestat també mitjançant Twitter: "Amb tot el respecte, president Trump: el que vostè està dient no és cert. La veritat sortirà a la llum".

Últimas noticias