Trump: "Anem a fer-nos amb milions de dòlars en aranzels sobre la Xina"

Els Estats Units es troba "just on vol ser" respecte a la Xina

Per

Bolsamania | 13 mai, 2019

Actualitzat : 10:28

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest diumenge que els Estats Units es troba "just on vol ser" respecte a la Xina en el marc de la disputa comercial entre els dos països.

"Anem a fer-nos amb milions de dòlars en aranzels sobre la Xina. Els compradors de productes poden fer-se ells mateixos als Estats Units (que seria l'ideal), o comprar-los a països sense aranzels", ha manifestat el magnat novaiorquès al seu compte de Twitter.

En aquest sentit, el dirigent ha insistit que Pequín "va trencar l'acord" i després va buscar negociar de nou amb Washington. "Anem a gastar els diners que la Xina ja no inverteix en els nostres grans agricultors, que és un petit percentatge dels ingressos per aranzels i distribuirem menjar a la gent famolenca de països de tot el món", ha expressat.

Així, Trump ha posat èmfasi que la Xina està pagant el preu d'haver posat en marxa la seva campanya d'aranzels i ha destacat que això no perjudicarà els consumidors nord-americans. No obstant això, els preus d'alguns productes han pujat, des de bicicletes a articles per a mascotes.

Dades del govern nord-americà mostren que els consumidors nord-americans ja estan pagant més des que es va aplicar la primera ronda d'aranzels durant la tardor de 2018.

Aquest dissabte Trump va assegurar que creu que la Xina s'havia sentit "derrotada" durant les últimes converses comercials i després de l'augment dels aranzels del 10 per cent al 25 per cent a 200.000 milions de dòlars (177.846 milions d'euros) en importacions de productes xinesos.

"Crec que la Xina s'ha sentit tan derrotada després de les últimes converses que podrien esperar a les pròximes eleccions de 2020 per veure si tenen sort i obtenen una victòria demòcrata, en aquest cas seguirien estafant els Estats Units 500.000 milions de dòlars l'any", va assenyalar a través d'un missatge publicat a la citada xarxa social.

D'altra banda, el vice primer ministre de la Xina, Liu He, va afirmar després de les últimes converses comercials que no creu que el possible acord comercial s'hagi "desintegrat" i va recalcar que els petits contratemps són inevitables.

Liu va subratllar que la Xina i els Estats Units tenen molta entesa mútua, però encara tenen diferències sobre els "assumptes principals" i va afirmar que la Xina no pot fer concessions sobre aquestes "qüestions de principi" i va recalcar que cautelosament es tenen diferències sobre els "assumptes principals" i va afirmar que la Xina no pot fer concessions sobre aquestes "qüestions de principi."

Últimas noticias