Llum verda als EUA a la llei que protegeix la tecnologia nord-americana davant la Xina

Destina uns 250.000 milions de dòlars a la investigació científica

Per

Bolsamania | 09 jun, 2021

El Senat dels EUA ha aprovat aquest dimarts un dels més grans projectes de llei industrial de la història de país en un esforç bipartidista per garantir que segueixi sent competitiu davant la Xina com una de les potències tecnològiques del món.

El projecte de llei, que va ser aprovat per la cambra 68-32, destina uns 250.000 milions de dòlars a la investigació científica, a les subvencions per als fabricants de xips i robots, i a una revisió de la Fundació Nacional de la Ciència.

L'abast del projecte de llei, producte final almenys de sis comissions del Senat i de gairebé tots els membres de la cambra, reflecteix els nombrosos fronts de la rivalitat entre els Estats Units i la Xina.

També és probable que representi una de les últimes grans iniciatives bipartidistes de 2021, prova que els legisladors nord-americans estan àmpliament a favor d'una legislació que treballi per contrarestar l'expansió econòmica i militar de Pequín.

Segons els defensors, si no s'amplia la producció nacional de semiconductors o es desvien les cadenes de subministrament de terres extrangeres, els Estats Units podria quedar en desavantatge estratègica durant els propers anys.

La major part de la Llei d'Innovació i Competència dels Estats Units és una proposta coneguda anteriorment com a Frontera sense fi, escrita pel líder de la majoria de Senat, Chuck Schumer, demòcrata de Nova York, i el senador Todd Young, republicà de l'Índia.

Últimas noticias