La revisió del PIB als EUA confirma que l'economia ha crescut un 6,4%

Les estimacions esperaven una revisió a l'alça fins al 6,5%

Per

Bolsamania | 27 mai, 2021

L'economia nord-americana es manté sense canvis durant el primer trimestre del 2021, amb un creixement anual del 6,4% segons la segona lectura del PIB coneguda aquest dijous. La dada és una mica menor a la que esperava el consens, que estimava una alça fins al 6,5%.

"Tot i les decebedores dades econòmiques d'abril, seguirem preveient que el floriment de l'economia nord-americana durant el primer trimestre es converteixi en un boom estiuenc. Encara que el PIB real es va mantenir un 0,9% per sota del seu nivell anterior a la crisi durant el primer trimestre, creiem que ja ha recuperat tota la pèrdua de producció de la recessió, i esperem un creixement del PIB real al voltant del 13% anualitzat durant el segon trimestre", expliquen els experts d'Oxford Economics.

De cara al futur, el mercat espera que l'economia dels Estats Units creixi a prop d'un 7,7% el 2021, xifra que suposaria el seu acompliment més sòlid des de 1951. A més, la despesa dels consumidors s'incrementarà per sobre del 9,5%.

Últimas noticias