La Casa Blanca assegura que "suggerir que han declarat la guerra a Corea del Nord és absurd"

Pyongyang ha assenyalat que els EUA ja ha formulat una "declaració de guerra" amb les seves últimes declaracions

Per

Bolsamania | 26 set, 2017

La Casa Blanca ha desmentit aquest dilluns que els Estats Units li hagi declarat la guerra a Corea del Nord i ha assegurat que "suggerir-ho és absurd", en resposta a les contundents declaracions formulades hores abans pel ministre d'Exteriors nord-coreà, Ri Yong Ho.

Ri va dir que el president nord-americà, Donald Trump, ja ha formulat una "declaració de guerra" amb les seves últimes declaracions, en què va tornar a suggerir una possible acció militar contra el país asiàtic i ha criticat el "petit 'home coet'", en al·lusió al dirigent Kim Jong-un.

"No hem declarat la guerra a Corea del Nord. Sincerament, suggerir-ho és absurd", ha tancat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, en roda de premsa.

Sanders també ha respost a l'amenaça nord-coreana d'abatre avions militars que volin a prop de les seves fronteres, sense que necessàriament envaeixin el seu espai aeri. En aquest sentit, la portaveu presidencial ha apuntat que "no és apropiat per a cap país abatre un avió d'un altre quan està sobre aigües internacionals".

Washington manté, però, que el seu objectiu "segueix sent el mateix" i passa per aconseguir la "desnuclearització" de la península de Corea. Tot això "amb la màxima pressió econòmica i diplomàtica", ha afegit Sanders, sense al·ludir a la possibilitat d'adoptar mesures militars.

ABATRE BOMBARDEROS

No obstant això, la interpretació de Corea del Nord n’és una altra. "Tenint en compte que els Estats Units ha declarat la guerra contra el nostre país, tenim tot el dret d'aplicar mesures per evitar-ho", ha afirmat Ri en declaracions als periodistes a les portes d'un hotel de Nova York.

La declaració es coneix dos dies després que el Pentàgon anunciés que avions militars havien volat a prop de les costes de Corea del Nord amb la intenció d'enviar un "missatge clar" al règim de Pyongyang, recull RTVE.

Aquestes mesures, ha afegit el ministre nord-coreà, inclouran "el dret a abatre bombarders estratègics nord-americans encara que no siguin dins de l'espai aeri" de Corea del Nord. "Tothom hauria de tenir clar que va ser els Estats Units el primer que va declarar la guerra contra el nostre país", ha afegit Ri.

Ri ha afirmat que aquesta conclusió sorgeix del discurs que va pronunciar dimarts davant l'Assemblea General de l'ONU el president nord-americà, Donald Trump.

Durant aquesta intervenció, Trump va afirmar: "Els Estats Units té gran força i paciència, però si es veu obligat a defensar-se a si mateix i els seus aliats, no tindrem més remei que destruir totalment Corea del Nord".

Últimas noticias