Els EUA prepara 8.500 efectius per a un possible atac rus contra Ucraïna

El portaveu del Pentàgon, Jack Kirby, apunta que encara no desplegarà cap força al territori

Per

Bolsamania | 25 gen, 2022

Actualitzat : 09:00

Els Estats Units han ordenat als seus militars que estiguin "preparats" davant d'una invasió russa contra Ucraïna. En total, es tracta de 8.500 efectius, segons ha anunciat aquest dilluns a la tarda el portaveu del Pentàgon, Jack Kirby.

Les ordres de "preparació per al desplegament" van ser emeses a les tropes estacionades a diverses instal·lacions amb seu als EUA.

El Pentàgon no ha dit sota quines circumstàncies el país nord-americà desplegaria les tropes, però l'organisme sí que ha apuntat que podria enviar un senyal a Rússia que els EUA reforçarien ràpidament les defenses dels aliats de l'OTAN en cas d'una incursió russa a Ucraïna.

Les tropes també haurien d'estar atentes, així mateix, per donar suport a una possible evacuació de desenes de milers de ciutadans nord-americans que viuen a Ucraïna, segons l'organisme. Les forces no estaran autoritzades a entrar a Ucraïna, han dit els funcionaris nord-americans, però podrien utilitzar-se per donar suport a qualsevol contingència d'aquest tipus. Moltes de les forces han d'estar preparades per desplaçar-se en un termini de 18 a 36 hores, segons l'organisme.

Últimas noticias