Els Estats Units baten el rècord mundial diari amb més d'un milió de casos del virus

La xifra de dilluns és gairebé el doble del rècord anterior, d'uns 590.000, fa quatre dies

Per

Bolsamania | 04 gen, 2022

Més d'un milió de persones als Estats Units van ser diagnosticades amb Covid-19 aquest dilluns, mentre un tsunami d'òmicron inunda tots els aspectes de la vida quotidiana nord-americana, segons informa Bloomberg.

La variant va fer que els casos als EUA arribessin a un rècord, el més gran, per un ampli marge, que qualsevol país hagi reportat mai. La xifra de dilluns és gairebé el doble del rècord anterior d'uns 590.000 casos, establert fa només quatre dies a l'altra banda de l'Atlàntic, que duplicava el de la setmana anterior.

També és més del doble del recompte de casos vistos a qualsevol altre lloc des que la pandèmia va començar fa més de dos anys. La xifra més alta fora dels EUA es va produir durant l'onada per la variant delta a l'Índia, quan es van diagnosticar més de 414.000 persones el 7 de maig del 2021, informa Bloomberg.

Les xifres que s'estan registrant als EUA es produeixen fins i tot quan molts dels Estats Units confien en les proves que es fan a casa, amb resultats que no es comuniquen a les autoritats governamentals oficials. Això vol dir que el rècord segurament no reflecteix els casos reals.

Tot i que l'augment dels casos encara no s'ha traduït en infeccions greus ni en un increment de les morts, el seu impacte s'ha sentit a tot el país, ja que els nous infectats s'aïllen a casa. El resultat és la cancel·lació de vols, el tancament d'escoles i oficines, la saturació dels hospitals i l'estrangulament de les cadenes de subministrament.

Els primers estudis demostren que la variant òmicron es propaga més ràpidament que les soques anteriors, però provoca símptomes més lleus. Les perspectives per al 2022 depenen de si el nombre de morts segueix els casos i augmenta durant les properes setmanes, o si les proves que suggereixen que aquesta onada serà menys greu es mantenen a mesura que sorgeixen més dades.

Últimas noticias