Imaz (Repsol) demana garantir un ingrés mínim als més afectats per la pandèmia

Mentrestant, Brufau, president de l'energètica, reclama un pacte per reimpulsar la indústria

Per

Bolsamania | 08 mai, 2020

Repsol ha celebrat aquest divendres la seva junta anual d'accionistes, en plena pandèmia del coronavirus i en el marc del pla de resiliència impulsat per la companyia després de l'enfonsament dels preus del petroli. El conseller delegat, Josu Jon Imaz, ha instat a una recuperació econòmica que eviti la destrucció d'ocupació, i també a garantir uns ingressos mínims als afectats per la crisi sanitària.

Al seu discurs, en una junta telemàtica, Imaz ha recordat la fragilitat de l'entorn actual, però també que als països on ja s'estan aixecant les restriccions es veu una certa recuperació de la mobilitat. A la seva intervenció, Imaz ha recalcat l'aposta de la companyia per mantenir el dividend, cosa que no han fet els seus competidors. En concret, abonarà 0,55 euros per acció el juliol vinent, sota la fórmula de l''scrip dividend'.

A més, Imaz ha recordat que aquesta retribució es manté després del Pla de Resiliència aprovat fa unes setmanes, pel qual ja s'han reduït les despeses operatives en 400 milions d'euros, per sobre dels 350 previstos inicialment. També preveu una reducció de les inversions aquest any de 1.000 milions.

El CEO de Repsol ha recalcat, com ja va fer a la presentació de resultats del primer trimestre, que la companyia persegueix no incrementar el seu deute net al tancament de l'exercici i, al mateix temps, mantenir el grau d'inversió creditícia.

PACTE PER LA INDÚSTRIA

Per part seva, el president de Repsol, Antonio Brufau ha instat a superar la crisi econòmica derivada de la Covid-19 impulsant la indústria. Ha reclamat "sortir ràpidament de la recessió", millorant l'estructura econòmica, mantenint els sistemes de salut i el sosteniment de l'ocupació, posant el focus primer en objectius de curt termini.

Per a Brufau, és el "moment d'apostar per la indústria", amb un pacte que en permeti la recuperació, i impulsar les exportacions, sense traves, perquè altres països no ocupin el lloc que correspon a Espanya. En aquest sentit, ha recordat que el 80% de les exportacions espanyoles són industrials.

Una altra palanca necessària per al president de Repsol és l'impuls a la indústria de l'automòbil, amb un nou Pla Renove, que potencii els vehicles fabricats a Espanya i els híbrids, que ajudaran a reduir les emissions. Imaz ha aprofundit en la mateixa direcció, amb l'objectiu d'evitar que aquesta crisi comporti que el parc automobilístic espanyol envelleixi encara més.

Últimas noticias