Tancament d'Àsia: pèrdues moderades a la Xina i el Japó després del desplom de dilluns

A la Xina, el Xangai Composite ha baixat un 0,26%, fins a 3.287 punts

Per

Bolsamania | 05 gen, 2016

Actualitzat : 08:58

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió amb pèrdues moderades, després del desplom que van registrar aquests mercats durant la sessió de dilluns.

El més destacat de la jornada ha estat l'enorme volatilitat de la borsa xinesa, que ha tingut la intervenció del Govern, a través de la injecció de 20.000 milions de dòlars per contenir la caiguda dels mercats.


El Banc Central de Xina ha injectat 130.000 milions de iuans (19.900 milions de dòlars) en fons a curt termini al sistema financer del país, segons un comunicat remès per l'organisme, en un esforç per atallar el nerviosisme dels inversors després de les fortes caigudes que va registrar aquest dilluns la borsa xinesa, de gairebé el 7%.


Així, en bombar més fons al mercat, el Banc Popular de Xina està tractant d'enviar el missatge que no ha canviat el seu biaix expansiu, segons han assenyalat fonts properes a l'organisme a MarketWatch.


EVOLUCIÓ DELS PRINCIPALS MERCATS


A la Xina, el Xangai Composite ha baixat un 0,26%, fins a 3.287 punts. L'índex ha cotitzat gran part de la sessió en positiu, després d’arribar a caure un 3% i finalment ha recuperat gran part d'aquestes pèrdues.


Al Japó, el Nikkei ha baixat un 0,42%, fins a 18.374 punts, incapaç de reaccionar malgrat les pèrdues del 3% registrades dilluns.


EL FANTASMA DE LA XINA


2015 ha acabat amb més incerteses sobre la taula (des del petroli fins a les tensions polítiques locals a Espanya) i amb el fantasma de les caigudes en les borses xineses oblidat en certa mesura. No obstant això, aquesta forta retallada de dilluns fa pensar que els problemes segueixen molt presents i que l’any 2016 podríem viure moments tan complicats com els que hem hagut de fer front, especialment, durant l’estiu passat.


Així i tot, els analistes criden a la calma per evitar que la Xina es converteixi en portada de tots els mitjans ja que, com bé va comentar en algun moment de l’any passat un expert a Bolsamania, "una crisi a la Xina no és com una crisi a Grècia". És a dir, que si la Xina comença a caure i la seva economia reflecteix una deterioració real, la resta de les borses i les economies mundials poden començar a tremolar de debò.


En aquest sentit, Matthew Sutherland, director de gestió de Producte-Àsia de Fidelity, demana tranquil·litat i adverteix que l’any 2016 serà un any volàtil en general:
“Probablement els mercats de renda variable seran volàtils aquest any. És millor, doncs, acostumar-se. És important que els inversors no entrin en pànic els dies febles i mantinguin un enfocament tranquil i disciplinat quant a les seves inversions, cosa particularment important en el cas de la Xina. Sí, el creixement xinès s'ha alentit, però la qualitat d'aquest creixement (més consum i menys inversions basades en el deute) és molt més important, i les dificultats estan més que descomptades en les valoracions barates. Per als inversors en renda variable, la bona notícia és que els mercats xinesos són molt amplis, la qual cosa ens permet trobar moltes bones idees d'inversió amb independència de l'entorn macroeconòmic”.

Últimas noticias