Per què RBS pensa que la Xina és el principal problema per a les borses mundials?
Un dels seus analistes recomana vendre-ho tot, excepte els bons d'alta qualitat
- Señalan que las medidas de China no tendrán el efecto deseado
- Consideran que el yuan tiene que ser devaluado en un 20% contra el dólar
- China tendrá que hacer frente a una fuga de capitales masiva, señalan
- En castellano: 2016, un año catastrófico: 'véndalo todo'
Actualitzat : 12:12
Per què RBS pensa que la Xina és el principal problema per a les borses mundials? Un dels seus experts, Andrew Roberts, director d'anàlisi a Europa, ha ofert diverses claus per explicar la seva visió negativa sobre el gegant asiàtic.
Segons Business Insider, Roberts ha assenyalat que "hem estat molt escèptics sobre la visió del consens, que dóna per descomptat que les autoritats poden 'comprar temps' amb les seves mesures per retallar la ràtio de reserves als bancs, baixar els tipus d'interès i flexibilitzar la seva política monetària".
Roberts considera que el major perill per als mercats és la Xina, a causa que la seva expansió econòmica basada en l'emissió de deute ha aconseguit un punt de saturació. En la seva opinió, la Xina haurà de fer front a una fugida de capitals massiva i necessita seguir devaluant el iuan, cosa molt negativa per a la resta d'economies mundials. La seva previsió és que la Xina hagi de devaluar el iuan un 20%.
Aquest expert ha esmentat diversos factors per reforçar la seva visió de mercat. Per exemple, ha comentat que "el creixement de la Xina i Àsia s'ha produït mitjançant l'expansió del deute", cosa que ja no és sostenible a causa de la contracció del crèdit i del comerç mundial.
VENEU TOT, EXCEPTE VALORS D'ALTA QUALITAT
"Veneu tot, excepte els bons d'alta qualitat. Es tracta de la tornada, no del rendiment del capital. En una sala abarrotada, les portes de sortida són petites". Aquest ha estat el consell de Roberts, que preveu un 2016 "catastròfic" per als mercats de renda variable d’àmbit global.
A més, des d’RBS afirmen que els senyals del mercat són similars als que vam veure el 2008, abans que esclatés la crisi financera. Segons el cap de crèdit d’RBS, Andrew Robert, les borses perdran entre un 10% i un 20% a Europa i els Estats Units, i el petroli es desplomarà fins a 16 dòlars.
A més, RBS és molt negativa amb l'economia dels Estats Units, ja que espera una contracció del PIB del 0,5% en el primer quadrimestre de 2016.