Apple, Caterpillar i Nvidia comparteixen mal de cap: la desacceleració xinesa

Són considerades un termòmetre macro de la comunitat empresarial mundial

Per

Bolsamania | 29 gen, 2019

Apple, Caterpillar i Nvidia tenen el mateix mal de cap en aquests moments: la desacceleració de l'economia xinesa. Els analistes coincideixen que, després dels decebedors resultats de la segona i les pessimistes previsions de la tercera, l'impacte de la recessió del gegant asiàtic a la comunitat empresarial mundial pot ser més gran de l'esperat.

"Caterpillar i Nvidia no són les primeres en culpar la Xina de les seves afliccions, però en aquest cas, les dues si són considerades líders a les seves indústries", afirma Rodrigo Catril, de National Australia Bank.

Aquest analista continua advertint que "aquestes companyies solen ser considerades rellevants com a termòmetre del creixement macro global des d'una perspectiva comercial". Finalment, conclou que "les previsions de les dues són la clara evidència que la desacceleració xinesa és real".

Aquest dilluns Caterpillar es va desplomar un 9,1% després de decebre amb els seus resultats i llançar unes previsions que no van convèncer el mercat. Concretament, la companyia va justificar les seves pobres resultats al·ludint a la menor demanda procedent del gegant asiàtic.

Per la seva banda, Nvidia es va deixar un 13,8% després de retallar la seva previsió d'ingressos per al quart trimestre fins als 2.200 milions de dòlars (des dels 2.700 milions) a causa del "deteriorament macro, particularment patit a la Xina" que ha impactat negativament en la demanda de les seves unitats de processament.

Finalment, Apple va reduir les seves previsions de vendes a principis de gener i el seu conseller delegat, Tim Cook, va assenyalar una desacceleració en les vendes dels seus iPhone a la Xina com una de les causes principals.

Últimas noticias