Amazon elimina bonus als seus treballadors després d'anunciar una pujada salarial

La multinacional nord-americana del comerç electrònic ha anunciat pujades salarials als EUA i al Regne Unit aquesta setmana

Per

Bolsamania | 04 oct, 2018

Amazon ha arribat a perdre un 1% a la preobertura de Wall Street d'aquest dijous després que l'empresa informés als seus treballadors de magatzem de l'eliminació de bonificacions i premis mensuals dimecres. Aquesta mateixa setmana, Amazon havia anunciat que pujava a 15 dòlars l'hora el salari dels seus treballadors de magatzem als Estats Units i al Regne Unit després d'haver "escoltat als seus crítics", segons l'empresa.

Amazon ha rebut crítiques pels seus baixos sous, una de les últimes per part del senador nord-americà Bernie Sanders, que, però, va elogiar el multimilionari Jeff Bezos després que aquest anunciés les pujades salarials d'aquest dilluns. "No es pot seguir pagant als treballadors sous de fam. Bezos ha fet el correcte", ha declarat Sanders a la CNN aquesta setmana.

A Europa, Amazon ha vist aquest any com es produïen diverses vagues als seus magatzems, com la que va tenir lloc el juliol a la planta de San Fernando de Hernares, Madrid, i altres a Alemanya i Polònia.

L'empresa nord-americana va defensar que, tot i l'eliminació de les bonificacions, els treballadors seguiran percebent un augment net al seu sou. "A més, en no ser ja en forma d'incentius, el sou serà més predictible i immediat", va argumentar Amazon a través d'un comunicat.

Un intent de millorar la imatge de l'empresa o la competència per nous treballadors al mercat laboral escàs de mà d'obra als Estats Units podrien estar darrere, segons els analistes, d'aquesta pujada salarial, que afectarà més de 350.000 treballadors i que no tindrà conseqüències per al personal d'Amazon a Espanya.

"És una incògnita fins a quin punt Amazon està fent això perquè el mercat laboral està molt competitiu i per atreure els millors treballadors o per intentar evitar aquesta reputació d'Amazon com el nen ric i dolent al comerç que paga malament els seus treballadors", va declarar l'analista Shira Ovide dimecres en una entrevista a Bloomberg.

Últimas noticias