Pfizer diu que la seva píndola anti-Covid baixa el risc d'hospitalització o mort en un 89%

Els resultats semblen superar els observats amb la píndola molnupiravir de Merck

Per

Bolsamania | 05 nov, 2021

Actualitzat : 15:06

Pfizer assegura que la píndola antiviral contra la Covid-19, utilitzada en combinació amb un medicament per al VIH, redueix el risc d'hospitalització o mort en un 89% en adults d'alt risc que han estat exposats al virus. Els resultats semblen superar els observats amb la píndola molnupiravir de Merck. Les accions de Pfizer es disparen al voltant del 10%.

La companyia farmacèutica ha publicat aquest divendres els resultats preliminars dels estudis. Si els reguladors l'autoritzen, és probable que canviï les regles del joc en la lluita contra la pandèmia mundial. Pfizer diu que planeja enviar les seves dades a l'Administració de Drogues i Aliments (FDA) "al més aviat possible" per aconseguir l'autorització als EUA, de manera que podria estar disponible aquest any.

"Les dades suggereixen que el nostre candidat a antivíric oral, si és aprovat per les autoritats reguladores, té el potencial de salvar la vida dels pacients, reduir la gravetat de les infeccions per Covid-19 i eliminar fins a nou de cada deu hospitalitzacions", afirma Albert Bourla, director executiu de Pfizer.

"És un medicament realment important per al món", assenyala el director científic de Pfizer, Mikael Dolsten. "Esperàvem tenir una cosa extraordinària, però és estrany que es vegin excel·lents medicaments amb gairebé un 90% d'eficàcia i un 100% de protecció contra la mort", afegeix.

El tractament combinat, que tindrà la marca Paxlovid, consta de tres píndoles administrades dues vegades al dia. A diferència del remdesivir, el medicament intravenós de Gilead Sciences, els medicaments de Pfizer i Merck es poden prendre per via oral. La píndola de Merck ja està sota revisió a la FDA després de mostrar resultats inicials sòlids. De fet, el Regne Unit es va convertir en el primer país a aprovar-la.

El fàrmac de Pfizer, que forma part d'una classe coneguda com a inhibidors de proteasa, està dissenyat per bloquejar un enzim que el coronavirus necessita per multiplicar-se. La companyia no va detallar els efectes secundaris del tractament, però va dir que els esdeveniments adversos van tenir lloc en aproximadament el 20% dels pacients tractats i amb placebo.

La farmacèutica Pfizer s'ha anotat un benefici net atribuït de 8.146 milions de dòlars al tercer trimestre del 2021, xifra que suposa multiplicar per cinc els resultats obtinguts durant el mateix període de fa un any. Els ingressos també s'han disparat fins a assolir els 24.094 milions d'euros, des dels 10.277 milions que va obtenir el tercer trimestre del 2020, xifra que suposa un creixement operatiu del 130%. Aquest creixement es deu, principalment, a la comercialització de Comirnaty, el nom que rep la vacuna que ha desenvolupat Pfizer juntament amb BioNTech.

Últimas noticias