Pedro Sánchez imposarà la mascareta obligatòria a exteriors

També ha ofert l'Exèrcit per millorar les dades de vacunació

Per

Bolsamania | 22 des, 2021

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat a la Conferència de Presidents la tornada a l'ús obligatori de mascaretes a exteriors amb l'objectiu de combatre l'extensió del coronavirus a Espanya.

Aquest dijous se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari per aprovar el Reial decret que porti la mesura. Sánchez ho ha comunicat als presidents autonòmics a l'inici de la reunió que manté aquest dijous.

Els presidents d'Andalusia, Castella-La Manxa, la Comunitat de València, Galícia i el País Basc van avançar aquest dimarts que demanarien aquesta mesura a la Conferència de Presidents.

A més, quatre van dir que anaven a insistir per crear un Fons Covid per al proper any, mentre que els d'Andalusia i el País Basc demanaran una Llei Antipandèmies i els de la Comunitat Valenciana i Galícia, unificar el criteri per al Certificat Covid.

Entre altres mesures, Sánchez també ha plantejat reforçar els dispositius de vacunació amb les Forces Armades, així com posar a la disposició dels serveis sanitaris els hospitals militars. Tot això enmig d'una gran expansió del coronavirus que satura l'atenció primària a diverses comunitats autònomes.

MÉS XIFRA DE CONTAGIS DIARIS

Segons les últimes dades de l'informe de situació d'aquest dimarts, Espanya va registrar la xifra diària més gran de nous positius de tota la pandèmia, amb 49.823. La incidència, així mateix, es va disparar 86 punts, fins als 695,38 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies.

Madrid va ser una de les regions més afectades, amb 11.221 nous positius de Covid-19. Òmicron arriba ja al 80% de tots els contagis a la regió.

Aquest dimecres al matí, Pedro Sánchez ha intentat tranquil·litzar els ànims en dir que els pares i mares podran celebrar el Nadal amb els seus fills. De fet, el president ha recordat que a prop del 90% de la població té la pauta completa de la vacunació.

A més, ha tancat la seva intervenció recordant que s'han recuperat 20 milions de llocs de treball i ha engegat la pauta de vacunació del record en els menors d'entre 7 i 11 anys. Espanya “ha resistit, no s'ha rendit i està avançant”.

L'OMS DEMANA PRUDÈNCIA

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va recomanar aquest dimarts suspendre les celebracions nadalenques. De fet, el seu director, Tedros Adhanom va fer una crida a prendre consciència i a cancel·lar les reunions socials perquè "un esdeveniment cancel·lat és millor que una vida cancel·lada". "Això és molt seriós i estem preocupats (per òmicron)", ha advertit.

L'organisme va assumir que "tots estem farts d'aquesta pandèmia" i volem passar temps amb la família i els amics, però va afegir que la forma més ràpida d'aconseguir això és que els líders i les persones "prenguem decisions difícils per protegir-nos i protegir els altres".

Últimas noticias